
לפי כתב התביעה, בשנת 2021 מונתה פרנד לנהל את הנאמנות של פטרישיה מטלר מדרום קליפורניה. באותה תקופה, כך מתואר במסמכים, מצבה הבריאותי של מטלר היה קשה. היא לא הייתה מסוגלת לומר היכן נולדה וגדלה, לא זכרה את שם התיכון שבו למדה או מתי סיימה, ולא הצליחה להיזכר במקומות עבודה קודמים, בפרטי מערכות יחסים או אפילו בשמות ילדיה.
לטענת התובעים, זמן קצר לאחר שפרנד מונתה, היא שכרה את שירותי Towngate In-Home Services - חברה שבבעלות בעלה, דייוויד אסקיביאס - כדי לטפל במטלר. לאורך כמעט ארבע שנים שילם העיזבון לחברה 1,110,000 דולר. במקביל, כך נטען, פרנד שילמה לעצמה יותר מ-165,000 דולר. בסך הכול, לפי המסמכים, הועברו 1,275,860.34 דולר.

אנג'ליק פרנד (לצד קים קרדשיאן וקיילי ג'נר) מואשמת כי רוקנה חשבונות של קשישה חולת אלצהיימר
במקביל לניהול הנאמנות, ברשתות החברתיות הופיעו פוסטים שמציגים את פרנד באירועי יוקרה. באחת התמונות היא מצטלמת עם קים קרדשיאן וקיילי ג'נר באירוע Baby2Baby Gala בלוס אנג'לס בשנת 2022, עם הכיתוב "ערב יוצא הדופן בהחלט". בפוסט אחר היא נראית לצד קתי הילטון במסיבת חג, שתיהן בפיג'מות מול עץ חג מולד גדול, ומודה לה על מסיבת חג נפלאה.
התביעה טוענת כי פרנד לא עדכנה איש על כך ששכרה את בעלה, כולל לא את עורכת הדין של מטלר. במסמכים מוסבר כי כאשר מי שמנהל את הנאמנות נמצא בניגוד עניינים, והאדם שעבורו מנוהלים הכספים אינו כשיר, יש לפנות לבית המשפט, לחשוף את המצב בפני נציג משפטי מטעמו או לבקש מינוי נציג כזה. לטענת התובעים, פרנד לא עשתה אף אחד מהצעדים הללו, או שאם כן - זה לא הספיק כדי לפטור אותה מאחריות להפרה הנטענת.
עוד נטען כי גם אם החברה של בעלה קיבלה תשלום שנחשב הוגן ובהתאם למחירים המקובלים באזור עבור טיפול דומה, אין בכך כדי להגן על פרנד מפני האחריות להפרה הנטענת. אסקיביאס הוא עורך דין, ובעמוד הלינקדאין שלו מצוין כי הוא מוסמך מטעם לשכת עורכי הדין של קליפורניה כמומחה בדיני תכנון עיזבונות, נאמנויות ופרובייט.
באתר של Probate Services Inc, החברה שמנהלת פרנד בקמאריו, נכתב כי היא מציעה "יושרה ומומחיות בזמן הצורך". באתר מצוין גם כי מי שמנהל עיזבון חייב לפעול לטובת הנהנים ולעמוד בכללים משפטיים מחמירים.
ניסיונות ליצור קשר עם החברה לא נענו באופן מיידי. קרובי משפחה של מטלר מבקשים מבית המשפט להסיר את פרנד מתפקידה, להשיב את כל הנכסים שלטענתם חולקו שלא כדין, וכן לחייב אותה בתשלום שכר טרחת עורכי דין.