
הנשיא טראמפ תקף את טהרן באופן ישיר וכתב ברשת החברתית שלו Truth Soical כי "איראן הפרה את הפסקת האש פעמים רבות!". ההצהרה החריפה מגיעה על רקע הודעת המשטר האיראני כי בכוונתו "לחשוף קלפים חדשים בשדה הקרב" במידה והלחימה תתחדש. יו"ר הפרלמנט האיראני, מוחמד באגר גליבאף, הבהיר כי המשטר ערוך ומוכן להמשך הלחימה מול כוחות ארה"ב וישראל במזרח התיכון.

הנשיא טראמפ והמשטר בטהרן בחילופי איומים, שעות לפני פקיעת הפסקת האש
גליבאף הדגיש את עמדת איראן וכתב ברשת X: "אנחנו לא מקבלים משא ומתן תחת צל של איומים, ובשבועיים האחרונים התכוננו לחשוף קלפים חדשים בשדה הקרב". הוא תקף את המצור הימי שהטיל טראמפ על מצר הורמוז וטען כי הנשיא האמריקני מנסה להפוך את המשא ומתן ל"שולחן כניעה בדמיונו". לפי דיווחים באיראן, המצור הזה מהווה מכשול יסודי שמונע כל התקדמות בשיחות.
מנגד, טראמפ הבהיר כי אם המאמצים הדיפלומטיים ייכשלו, הוא לא יהסס לפעול בכוח נגד תשתיות האנרגיה של איראן. "אז הרבה פצצות יתחילו להתפוצץ", איים הנשיא. בשיחות עם עיתונאים הציג דרישה חד-משמעית לגבי תוכנית הגרעין האיראנית ואמר: "שייפטרו מהנשק הגרעיני שלהם. זה מאוד פשוט. לא יהיה נשק גרעיני". לדבריו, הוא אינו נמצא תחת שום לחץ לסגור עסקה, וטען כי "הזמן הוא לא היריב שלי".
סגן הנשיא ואנס צפוי להגיע לאיסלמבאד לפני פקיעת הפסקת האש, אך הערפל סביב הפגישה נמשך. בעוד שדובר משרד החוץ האיראני אמר על הגעת המשלחת האמריקנית כי "זה העניין שלהם", מתווכים פקיסטנים אישרו כי ואנס וגליבאף אמורים להגיע מחר למשא ומתן. הנשיא האיראני, מסעוד פזשכיאן, דרש סימנים חזקים יותר לכך שטראמפ יעמוד בהסכמים, וציין כי ארה"ב כבר פרשה בעבר מהסכם הגרעין.
טראמפ מצדו ממשיך לשדר ביטחון מלא בניהול המלחמה, שנמצאת כעת ביומה ה-53. "אני מנצח במלחמה, ובגדול", כתב הנשיא והוסיף כי העסקה שתתגבש תהיה "משהו שכל העולם יתגאה בו". הוא השווה את המצב להסכם הגרעין מתקופת אובמה וביידן, אותו כינה "אחד ההסכמים הגרועים ביותר שנעשו אי פעם", והבטיח כי ההסכם שלו יבטיח שלום וביטחון לא רק לישראל אלא לכל העולם.