
לפי דיווחים בניו יורק טיימס וב-DealBook, שורה ארוכה של מיליארדרים, מנכ"לים ומשקיעים כבדים כבר פתחו את הכיס לטובת הקמפיין של פראט - שהפך בשבועות האחרונים ממועמד שנראה כמו גימיק פוליטי לאחת ההפתעות הגדולות במרוץ. בין התומכים הבולטים נמצא גם איש העסקים והמפיק הישראלי-אמריקאי חיים סבן, שנחשב במשך שנים לאחד התורמים הגדולים והמשפיעים של המפלגה הדמוקרטית בארצות הברית.

המועמד לראשות עיריית לוס אנג'לס, ספנסר פראט
פראט, שהתפרסם בתחילת שנות ה-2000 בתוכניות ריאליטי כמו 'The Hills', בנה במשך שנים תדמית של כוכב דרמות שאוהב לעורר פרובוקציות וסכסוכים. אבל בשנה האחרונה הוא מנסה למתג את עצמו מחדש, במיוחד אחרי שביתו בפסיפיק פאליסיידס נהרס בשריפות הענק שפגעו באזור והחריבו יותר מ-18 אלף מבנים. מאז, פראט הפך את הזעם שלו על התגובה של העירייה לאסון לחלק מרכזי בקמפיין, כשהוא מאשים שוב ושוב את הנהגת העיר ב"רשלנות". העובדה שאנשים כמו סבן ורעייתו שריל סבן החליטו לתמוך בו מושכת לא מעט תשומת לב בלוס אנג'לס, בעיקר בגלל הזיהוי ארוך השנים שלהם עם הפוליטיקה הדמוקרטית.
אחד האנשים הבולטים ביותר שתומכים בו כעת הוא מנהל קרן הגידור המיליארדר דן לואב, מייסד Third Point Capital, שנחשב לדמות מוכרת ואגרסיבית במיוחד בעולם ההשקעות האמריקאי. גם בובי קוטיק, מי שהיה במשך שנים מנכ"ל ענקית הגיימינג Activision Blizzard ואחד האנשים החזקים בתעשיית משחקי הווידאו, הצטרף לרשימת התורמים של פראט.
לצדם נמצאים גם אילי הקריפטו קמרון וינקלווס וטיילר וינקלווס - האחים התאומים שהקימו את בורסת הקריפטו Gemini והתפרסמו בעבר בעקבות הסכסוך המשפטי מול מארק צוקרברג סביב הקמת פייסבוק. לפי הדיווח, השניים מחלקים את זמנם בין ניו יורק ללוס אנג'לס, כולל אחוזה בשווי 18 מיליון דולר בהוליווד הילס.
גם בתעשיית הבידור מתחילים להתייצב לצד פראט. חיים סבן, ישראלי-אמריקאי שבנה את הונו בין היתר בזכות מותג 'פאוור ריינג'רס', נחשב במשך שנים לדמות חזקה מאוד בעולם התרומות הפוליטיות האמריקאי, במיוחד בצד הדמוקרטי. התמיכה שלו בפראט מוסיפה עוד עניין למרוץ, במיוחד כשמדובר במועמד שמנסה למצב את עצמו כאנטי-ממסדי וכמי שנלחם במנהיגות הנוכחית הדמוקרטית של לוס אנג'לס.

איש העסקים והמיליארדר הישראלי-אמריקאי, חיים סבן
עוד שמות מוכרים שהוזכרו כתורמים לקמפיין הם ג'יני באס, הבעלים של לוס אנג'לס לייקרס, לוסיאן גריינג', מנכ"ל Universal Music Group, ובנו אליוט גריינג', שעומד בראש Atlantic Music Group.
בכירים נוספים מעולם הטכנולוגיה והעסקים נכנסו לתמונה, בהם ג'יימי סימינוף - מייסד Ring שנמכרה בהמשך לאמזון, מארק פינקוס - מייסד Zynga, שון ראד - ממייסדי Tinder, ג'פרי ספרכר - מנכ"ל Intercontinental Exchange שמחזיקה בבורסת ניו יורק, ואל בלאווטניק, בנו של המיליארדר לן בלאווטניק ובכיר ב-Warner Music Group.
גם ניקול אוואנט, מגייסת תרומות דמוקרטית מוכרת ורעייתו של טד סרנדוס, מנכ"ל משותף בנטפליקס, מופיעה ברשימת התורמים. לפי DealBook, כמה מהתורמים סיפרו שההופעה של פראט בעימות האחרון בין המועמדים שכנעה אותם להתחיל להתייחס אליו כמועמד רציני ולא רק כדמות ריאליטי שמחפשת כותרות.
הקמפיין של פראט מושך תשומת לב גם בזכות שימוש אגרסיבי ברשתות החברתיות ובסרטוני AI. אחד הסרטונים הוויראליים ביותר הציג אותו כמעין גיבור-על בסגנון באטמן שמציל את לוס אנג'לס מעיר דיסטופית, בזמן שקארן באס מוצגת בדמות הג'וקר.
במקביל, סקרים חדשים מתחילים להראות שפראט כבר לא נתפס כמועמד שולי בלבד. סקר של Emerson College הראה שבאס מובילה עם 30% תמיכה, אך פראט כבר זינק ל-22% - יותר מפי שניים לעומת מרץ, אז עמד על 10%.
האסטרטג הדמוקרטי מייקל טרוחיו אמר ל-California Post כי "כולם הופתעו - לטובה או לרעה - מהביצועים של ספנסר פראט בעימות". במקביל, יועץ המפלגה הרפובליקנית מייק מדריד טען שיש לא מעט קווי דמיון בין פראט לדונלד טראמפ, במיוחד בסגנון הקמפיין ובדרך שבה מועמד חיצוני למערכת מצליח למשוך סביבו אנשי עסקים ותורמים בכירים.
למרות המומנטום, הדרך של פראט לניצחון עדיין נראית קשה במיוחד. לוס אנג'לס נחשבת לעיר דמוקרטית מאוד, והרפובליקני האחרון שנבחר בה לראשות העיר היה ריצ'רד ריורדן בשנת 1993. מקורבים לקארן באס גם מזכירים שהון עתק לא תמיד מספיק כדי לנצח בעיר - ומצביעים על ריק קרוסו, שהשקיע יותר מ-100 מיליון דולר במרוץ ב-2022 ועדיין הפסיד לבאס.
פראט רשום כרפובליקני, אבל בגלל שמרוץ לראשות עיריית לוס אנג'לס אינו מפלגתי, השיוך הפוליטי שלו לא מופיע על פתק ההצבעה. במקום זאת, הוא מתמודד תחת ההגדרה "פעיל קהילתי עצמאי". לפי שיטת הבחירות בעיר, שני המועמדים שיקבלו את מספר הקולות הגבוה ביותר בפריימריז ביוני יעפילו לסיבוב הכללי - אלא אם אחד מהם ישיג רוב מוחלט כבר בשלב הראשון.