
ההסכם נחתם מול התאחדות בתי המלון של ניו יורק ויחול על כ־27 אלף חברי איגוד עובדי המלונות ובני משפחותיהם. הוא כולל לא רק העלאת שכר דרמטית, אלא גם מימון מלא של ביטוחי הבריאות, חופשות בתשלום, שיפור בציוד המגן ותוכניות תמיכה בבריאות הנפש. לפי נתוני האיגוד, שכרן השעתי של חדרניות בעיר יעלה בהדרגה מפחות מ־40 דולר כיום ליותר מ־61 דולר עד שנת 2034, ובשנה השישית להסכם יחצה השכר השנתי של עובדת במשרה מלאה את רף 100 אלף הדולרים.
מאחורי המספרים מסתתרת מציאות פשוטה: בניו יורק, אחת הערים היקרות בעולם, גם עבודה במשרה מלאה כבר אינה מבטיחה חיים בכבוד. חדרניות, עובדי קבלה, סבלים, טבחים ועובדי תחזוקה מצאו את עצמם מנקים ומתחזקים מלונות שבהם לילה אחד עולה מאות דולרים, בזמן שהם עצמם מתקשים לשלם שכר דירה, לקנות מצרכים ולממן טיפול רפואי.

בלוס אנג׳לס, אחת הערים המרכזיות שיארחו את משחקי גביע העולם, עובדי המלונות כבר ניהלו בשנים האחרונות מאבק חריף, שכלל שביתות, הפגנות מול בתי מלון גדולים ולחץ ציבורי על רשתות האירוח. גם שם הדרישה הייתה דומה: שכר שמאפשר לחיות בעיר שבה הם עובדים, ביטוח בריאות יציב, עומסי עבודה סבירים והגנה מפני פיטורים והעסקה קבלנית.
ראש עיריית ניו יורק, זוהראן ממדאני, התייצב לצד העובדים והפך את המאבק לסמל פוליטי רחב יותר. מבחינתו, ההסכם אינו רק ניצחון של איגוד מקצועי, אלא הוכחה לכך שהעיר אינה יכולה להמשיך להתבסס על עובדים שמשרתים את התיירים, את בעלי ההון ואת תעשיית האירוח — אך נדחקים בעצמם אל מחוץ לעיר שהם מחזיקים על גבם.
העיתוי הפך את המאבק לנפיץ עוד יותר. ניו יורק מתכוננת לקיץ עמוס במיוחד, עם משחקי גביע העולם בכדורגל וחגיגות 250 שנה לעצמאות ארצות הברית. שביתה כלל־עירונית של עובדי המלונות הייתה עלולה לפגוע בתיירות, בהזמנות, בכנסים ובדימוי הבינלאומי של העיר. בעלי המלונות ידעו זאת היטב, והעובדים ידעו זאת עוד יותר.
אבל הסיפור אינו מסתיים בניו יורק. בלוס אנג׳לס, אחת הערים המרכזיות שיארחו את משחקי גביע העולם, עובדי המלונות כבר ניהלו בשנים האחרונות מאבק חריף, שכלל שביתות, הפגנות מול בתי מלון גדולים ולחץ ציבורי על רשתות האירוח. גם שם הדרישה הייתה דומה: שכר שמאפשר לחיות בעיר שבה הם עובדים, ביטוח בריאות יציב, עומסי עבודה סבירים והגנה מפני פיטורים והעסקה קבלנית.
בלוס אנג׳לס המאבק קיבל משמעות רחבה במיוחד משום שהעיר תארח גם אירועים בינלאומיים גדולים נוספים, ובראשם המשחקים האולימפיים ב־2028. עובדי המלונות בעיר טוענים כי אין היגיון בכך שמלונות יעלו מחירים לקראת אירועי ספורט עולמיים, ייהנו מתפוסה גבוהה ורווחי שיא — בזמן שהעובדים שמכינים את החדרים, מגישים את הארוחות ומתחזקים את הלובי אינם מסוגלים להרשות לעצמם לגור בקרבת מקום עבודתם.
המאבק בלוס אנג׳לס הפך לסוג של אזהרה מוקדמת עבור ניו יורק: כאשר עיר מזמינה את העולם לחגיגה, היא אינה יכולה להסתיר את האנשים שמנקים אחריה. אם העובדים ירגישו שהחגיגה נבנית על גבם, הם עלולים להשתמש ברגע החשיפה הבינלאומית כדי להזכיר לכולם מי באמת מפעיל את תעשיית האירוח.
המלונאים, מצדם, מזהירים כי העלאות השכר יתגלגלו בסופו של דבר אל התיירים. ניו יורק כבר נחשבת לעיר היקרה ביותר בארצות הברית ללינה, עם מחיר ממוצע של יותר מ־300 דולר ללילה, ובענף חוששים כי עלויות העבודה, הרגולציה והמחסור בחדרים יובילו להתייקרות נוספת. לטענתם, ההסכמים החדשים אמנם משפרים את מצב העובדים, אך עלולים לפגוע ברווחיות, להרתיע השקעות ולייקר את החופשה לציבור הרחב.
אלא שבאיגודי העובדים דוחים את הטענה הזאת. מבחינתם, הבעיה אינה שהעובדים מרוויחים יותר מדי, אלא שבמשך שנים הם הרוויחו פחות מדי. הם מזכירים כי תעשיית המלונאות נשענת על עבודה פיזית קשה, שחיקה יומיומית ומגע בלתי פוסק עם אורחים, לכלוך, לחץ ולוחות זמנים בלתי אפשריים. עובד שמקבל שכר הוגן, הם אומרים, נשאר בתפקיד, עובד טוב יותר ומעניק שירות טוב יותר.
כך הפך המונדיאל, עוד לפני שנבעט הכדור הראשון, לזירת מאבק בין שתי תפיסות של אמריקה: מצד אחד, ערים שרוצות להציג לעולם חזות נוצצת של מלונות מלאים, מסעדות יוקרה ואצטדיונים נוצצים; מצד שני, עובדים שמזכירים כי מאחורי כל חדר מסודר עומדת אישה שכורעת על ברכיה, מרימה מצעים, מקרצפת אמבטיות ומנסה לשרוד את סוף החודש.
הניצחון בניו יורק עשוי להפוך לתקדים. בלוס אנג׳לס ובערים נוספות כבר מבינים שאם עובדי המלונות בעיר אחת הצליחו לכופף את הענף לפני אירוע עולמי, גם הם יכולים לדרוש יותר. בעלי המלונות יודעים שהקיץ הקרוב אינו זמן טוב למלחמות עבודה, אך העובדים יודעים בדיוק את אותו הדבר.
בסופו של דבר, המאבק הזה אינו רק על חדרניות שמרוויחות כמו עובדי הייטק מתחילים. הוא על השאלה מי מרוויח מהעיר כשהיא מלאה בתיירים — ומי נשאר מאחור כשהמזוודות נסגרות והאורחים עוזבים.
כי לפני שהעולם מגיע למונדיאל, עובדי המלונות באמריקה דורשים דבר אחד פשוט: שגם להם יהיה מקום בעיר שהם מנקים.