
הסקר מצביע על חוסר שביעות רצון עמוק בקרב תושבי לוס אנג'לס מהמצב בעיר, במיוחד סביב סוגיות כמו חסרי בית, יוקר המחיה וכיוון ההתפתחות הכללי של העיר. 62% מהנשאלים אמרו כי לוס אנג'לס נמצאת במסלול שגוי, נתון שממחיש את האתגר העומד בפני הנהגת העיר לקראת הבחירות.
הנתונים האישיים של באס בולטים במיוחד. רק 32% מהמשיבים הביעו שביעות רצון מתפקודה כראש העיר, בעוד 66% אמרו כי הם אינם מרוצים, בהם 41% שהביעו חוסר שביעות רצון חזק במיוחד. גם במדדי האהדה האישיים מצבה אינו טוב יותר: 32% בלבד מחזיקים בדעה חיובית עליה, לעומת 65% שמחזיקים בדעה שלילית.

ספנסר פראט מוביל מעט על ראשת העיר המכהנת קארן באס
ג'ון מקלפלין, מנכ"ל חברת הסקרים McLaughlin & Associates, אמר ל-The California Post כי מערכת הבחירות הנוכחית תחרותית בהרבה מכפי שרבים ציפו. "אני חושב שהמרוץ לראשות העיר הרבה יותר תנודתי", אמר. "בדרך כלל מדובר בניצחון כמעט אוטומטי לדמוקרטים, אבל הפעם המרוץ מושפע מהנתונים השליליים של באס".
למרות הנתונים הקשים, באס עדיין נמצאת למעשה בתיקו על המקום הראשון. לפי מקלפלין, הדבר מעיד על כך שתושבים רבים אינם מרוצים מההנהגה הנוכחית, אך עדיין לא בטוחים לחלוטין לגבי האלטרנטיבות המוצעות להם.
פראט, שבעבר התפרסם ככוכב ריאליטי וכיום מנהל קמפיין שמתבסס במידה רבה על רשתות חברתיות, ממשיך לצבור תמיכה בקרב מצביעים שמחפשים שינוי משמעותי מהפוליטיקה המסורתית של לוס אנג'לס. אחת התוצאות הבולטות בסקר היא כוחו בקרב מצביעים היספנים, שם הוא מוביל עם 33% תמיכה, לעומת 24% לבאס ו-21% לראמאן.
ראמאן, שמזוהה עם האגף הפרוגרסיבי, נהנית מנתוני אהדה אישיים טובים יותר משל שני יריביה. 40% מהנשאלים אמרו כי הם מחזיקים בדעה חיובית עליה, לעומת 42% שהביעו דעה שלילית. למרות זאת, התמיכה האלקטורלית שלה נותרת נמוכה יותר והיא מפגרת אחרי באס ופראט במבחן ההצבעה הכללי.
מקלפלין העריך כי באס וראמאן מתחרות למעשה על חלק גדול מאותו מאגר מצביעים. "יש פריימריז דמוקרטיים בתוך הפריימריז עצמם, וראמאן מתחרה מולה ויש לה פוטנציאל לצמיחה בקרב אותם מצביעים", אמר.
הסקר בחן גם את הנושאים המרכזיים שמעסיקים את תושבי העיר. 26% מהנשאלים ציינו כי סוגיית חסרי הבית ובריאות הנפש היא הבעיה החשובה ביותר בלוס אנג'לס. במקום השני דורג יוקר הדיור עם 18%, ואחריו האינפלציה וההתייקרויות הכלליות עם 13%. פשיעה, סמים וביטחון הציבור דורגו במקום הרביעי עם 7%.
עוד עולה מהסקר כי רק 5% מהמצביעים עדיין לא החליטו למי להצביע - ירידה חדה לעומת 40% שהיו מתלבטים לפני שלושה שבועות, לאחר העימות הראשון בין המועמדים. המשמעות היא שרוב גדול מהבוחרים כבר גיבש עמדה לקראת יום הבחירות.
"הרבה תלוי במה שיקרה בסוף השבוע הקרוב", אמר מקלפלין. "זה עשוי להיות גורם מכריע".
בלוס אנג'לס הבחירות לראשות העיר מתקיימות בשיטה לא-מפלגתית, שבה כל המועמדים מופיעים באותו פתק הצבעה ללא שיוך מפלגתי רשמי. כדי לנצח כבר בסיבוב הנוכחי, אחד המועמדים חייב לקבל יותר מ-50% מהקולות. אם אף מועמד לא יגיע לרוב מוחלט, מה שכנראה יקרה, שני המועמדים שיקבלו את מספר הקולות הגבוה ביותר יעפילו לסיבוב מכריע נוסף שייערך בנובמבר לצד הבחירות הכלליות בקליפורניה.
הסקר נערך בין 26 ל-28 במאי וכלל 400 מצביעים צפויים בלוס אנג'לס. הראיונות בוצעו באמצעות שיחות טלפון והודעות טקסט באנגלית ובספרדית. המדגם כלל תושבים מכל האזורים המרכזיים בעיר, כאשר 52% מהמשיבים הזדהו כלבנים, 27% כהיספנים, 10% כשחורים ו-9% כאסייתים. בנוסף, 53% מהנשאלים היו נשים ו-47% גברים, והגיל הממוצע עמד על 52. הדמוקרטים היוו 64% מהמדגם, ויותר מ-60% מהמשיבים השתתפו בכל ארבע מערכות הבחירות הכלליות האחרונות.