
הסקר נערך בין 26 ל-28 במאי בקרב 800 מצביעים בעלי סבירות גבוהה להשתתף בבחירות ביום שלישי. טעות הדגימה עומדת על 3.5% ורמת הביטחון על 95%. מאחורי שלושת המובילים ניצב השריף של מחוז ריברסייד, צ'אד ביאנקו הרפובליקני עם 10% תמיכה. אחריו מדורגים המועמדים הדמוקרטים: קייטי פורטר עם 7% וראש עיריית סן חוזה מאט מהאן עם 6%.

המיליארדר טום סטייר ומזכיר הבריאות לשעבר חאבייר בסרה מימין, סטיב הילטון משמאל
התוצאה בולטת במיוחד במקרה של סטייר, שהשקיע יותר מ-200 מיליון דולר בקמפיין שלו והציף את כלי התקשורת והרשתות החברתיות בפרסומות. עם ההשקעה העצומה הזו הוא אמנם הצליח לעקוף את בסרה, אבל לא הצליח לפתוח פער על הילטון. ג'ון מקלפלין מחברת הסקרים שערכה את הבדיקה אמר כי "הרפובליקנים והעצמאים הציבו את סטיב הילטון בין המובילים, אבל הקרב האמיתי הוא בין סטייר לבסרה על הקולות הדמוקרטיים". לדבריו, "זו למעשה מערכת בחירות בתוך מערכת הבחירות, ונראה שטום סטייר צובר תאוצה בקרב הדמוקרטים".
מעבר לשאלת התמיכה, הסקר מצא שגם המועמדים עצמם מתקשים לזכות באהדה רחבה. קייטי פורטר רשמה את הנתון השלילי ביותר, כאשר 51% מהנשאלים הביעו כלפיה דעה שלילית ורק 24% דעה חיובית. גם סטייר, הילטון ובסרה סיימו עם יותר מתנגדים מתומכים, נתון שממחיש את חוסר שביעות הרצון הכללי בקרב ציבור הבוחרים.
אותו חוסר שביעות רצון בא לידי ביטוי גם ביחס למצב המדינה. 56% מהנשאלים אמרו שקליפורניה נמצאת במסלול הלא נכון, בעוד שמחצית מהמשיבים הביעו חוסר שביעות רצון מתפקודו של המושל גווין ניוסום. "גווין ניוסום הוא דמות מקטבת", אמר מקלפלין. "רק 49% מהמצביעים מאשרים את עבודתו כמושל בעוד 50% אינם מרוצים ממנה, כולל 22% מהדמוקרטים. רוב תושבי קליפורניה רוצים שינוי".
כשנשאלו מה הנושא החשוב ביותר עבורם, 23% מהמשיבים ציינו את יוקר המחיה. אחריו דורגו דיור בר השגה עם 10%, ממשל ופוליטיקה ומסים עם 8% כל אחד, הכלכלה ושוק העבודה עם 7%, ומשבר חסרי הבית ואחריות תקציבית עם 6% כל אחד.

מושל קליפורניה היוצא, גווין ניוסום
הסקר מצביע גם על מאבק צמוד בקרב הבוחרים ההיספנים. בסרה אמנם מוביל עם 27% תמיכה, אך סטיב הילטון וטום סטייר נמצאים ממש מאחוריו עם 23% כל אחד, בעוד שצ'אד ביאנקו זוכה ל-12%. בקרב הנשאלים שבחרו לענות בספרדית, בסרה התחזק ל-36%, לעומת 29% לסטייר ו-12% להילטון. עם זאת, גם שם הוא אינו נהנה מהיתרון המשמעותי שרבים ציפו לראות.
הנתונים מתפרסמים בזמן שקליפורניה רושמת שיא חדש במספר בעלי זכות הבחירה הרשומים. לפי משרד מזכירת המדינה, נכון ל-18 במאי היו רשומים להצבעה 23,155,447 תושבים - המספר הגבוה ביותר בתולדות המדינה. "מספרי ההרשמה השוברים שיאים מראים שהדמוקרטיה שלנו חיה ובועטת", אמרה מזכירת המדינה שירלי ובר. "הבוחרים לא רק נשארים מעורבים - הם מתייצבים עם מטרה".
לפי הדוח, הדמוקרטים ממשיכים להיות קבוצת הבוחרים הגדולה ביותר בקליפורניה עם כמעט 10.4 מיליון מצביעים רשומים, המהווים 44.9% מכלל האלקטורט. הרפובליקנים מונים כ-5.8 מיליון מצביעים, שהם 24.96% מבעלי זכות הבחירה, בעוד שכ-5.28 מיליון תושבים - 22.82% - רשומים ללא שיוך מפלגתי. במשרד מזכירת המדינה ציינו כי גם מי שטרם נרשם להצבעה עדיין יכול להשתתף בבחירות ביום שלישי באמצעות רישום מותנה במרכזי ההצבעה ברחבי המדינה.