
במוקד הפרשה עומד הליך PERM, שבאמצעותו חברות יכולות לסייע לעובדים זרים, ובהם מחזיקי אשרת H-1B, לקבל מעמד של תושבי קבע. לפני שהן עושות זאת, עליהן לנסות בתום לב לאתר עובדים אמריקנים מתאימים. אלא שלפי משרד המשפטים, בחלק מהמקרים OpenAI לא העניקה למועמדים מקומיים הזדמנות ממשית להתחרות על המשרות.
החוקרים הפדרליים מצאו כי כמה מהמשרות לא פורסמו באתר הקריירה הפומבי של החברה. מועמדים נדרשו לשלוח את בקשותיהם בדואר רגיל במקום להגיש אותן באופן מקוון, ובמקרים מסוימים המשרות פורסמו בתשדירי רדיו ששודרו בשעות הלילה המאוחרות. לטענת משרד המשפטים, השיטות האלה הרתיעו עובדים אמריקנים והקשו עליהם למצוא את המשרות ולהגיש מועמדות.

מנכ"ל OpenAI סם אלטמן
"אסור להפלות עובדים אמריקנים באמצעות העדפת בעלי אשרות עבודה זמניות", אמרה הארמיט דילון, העומדת בראש החטיבה לזכויות האזרח במשרד המשפטים. החקירה נפתחה באוגוסט 2025 ונגעה למודעות שפורסמו לפחות מאז 2023. אף שפחות מעשר משרות עמדו במוקד, הרשויות טענו כי הפגיעה רחבה יותר כאשר עובדים מתאימים אינם יכולים להתחרות על משרות מתגמלות בענף הטכנולוגיה.
מתוך סכום הפשרה, 1.2 מיליון דולר ישולמו כקנס אזרחי ושני מיליון דולר יועברו לקרן שתפצה עובדים שנפגעו לכאורה. נוסף לכך, OpenAI והחברה הבת Statsig התחייבו לפרסם משרות הקשורות להליך PERM באתר הקריירה שלהן, לאפשר הגשת מועמדות אלקטרונית, לעדכן את נוהלי ההעסקה ולהכשיר את אנשי כוח האדם בנושא איסור אפליה. במשך שלוש שנים הן גם יהיו כפופות לפיקוח ולחובת דיווח למשרד המשפטים.
OpenAI דחתה את מסקנות החקירה והבהירה כי הסכמתה לפשרה אינה הודאה באחריות או בהפרת החוק. "אנחנו חולקים על ממצאי משרד המשפטים, אך הגענו להסכם כדי לפתור את העניין ולהמשיך בתוכנית PERM שלנו, החיונית לעובדים ולמועמדים הזקוקים לסיוע בענייני הגירה", מסר דובר החברה. לדבריו, שמירת ההובלה האמריקנית בתחום הבינה המלאכותית מחייבת גיוס כישרונות מארצות הברית ומרחבי העולם.
הפרשה נחשפה לאחר תחקיר של 'ניוזוויק', שבחן כיצד חברות המבקשות להסדיר גרין קארד לעובדים זרים מפרסמות לעיתים משרות במקומות שקשה למחפשי עבודה רגילים לאתר. אתר Jobs Now, הפועל לחשיפת ניצול לרעה של הליך PERM, סיפר כי עורר דאגה כאשר OpenAI ביקשה ממועמדים לשלוח קורות חיים בדואר לעובדים במחלקה העוסקת בדרך כלל בענייני הגירה, ולא בגיוס עובדים.
ב־Jobs Now בירכו על פעולת משרד המשפטים, אך טענו שהקנס נמוך מכדי להרתיע חברות גדולות משימוש בשיטות דומות. הפרשה מצטרפת לוויכוח המתמשך בארצות הברית סביב העסקת עובדים זרים בענף הטכנולוגיה: החברות טוענות כי הן זקוקות לכישרונות מכל העולם כדי להישאר בחזית, בעוד שהמבקרים מזהירים כי מסלולי ההגירה עלולים לשמש לעקיפת עובדים אמריקנים. כעת תידרש OpenAI להוכיח תחת פיקוח פדרלי כי הליכי הגיוס שלה מעניקים להם הזדמנות הוגנת להתמודד.