
גורם במשרד החוץ האמריקאי אישר ל-Fox News כי הוויזה של מוחמד בוטלה השבוע. המשרד לא מסר מתי בדיוק הוכנסה לרשימת המעקב, וגם לא פירט איזה מידע מודיעיני הוביל להחלטה. לפי הדיווח, מוחמד נמצאת כיום מחוץ לעיראק ואינה יכולה להיכנס לארצות הברית.
הממשל הנוכחי ניצל את המהלך כדי לתקוף בחריפות את קודמו. דילן ג'ונסון, עוזר מזכיר המדינה לענייני ציבור גלובליים, אמר כי "בעוד שמשרד החוץ של ביידן חגג והעניק פרסים לזרים שמאיימים על המדינה שלנו, משרד החוץ של טראמפ מבטל את הוויזות שלהם ודואג שהם יורחקו מארצנו". לדבריו, "תחת הנשיא טראמפ ומזכיר המדינה רוביו, חשודים בטרור לעולם לא יורשו להישאר בארצות הברית".

טאיף סאמי מוחמד נכנסה לרשימת המעקב לטרור
השינוי ביחס למוחמד לא הגיע משום מקום. בשנה האחרונה האשימו אותה מחוקקים רפובליקנים כי סייעה לכאורה לאפשר העברת כספים למימון טרור דרך המערכת הפיננסית העיראקית. חברי בית הנבחרים ג'ו וילסון מדרום קרוליינה וגרג סטובי מפלורידה אף כינו אותה "גורם מרכזי שאפשר מימון טרור בעיראק" וקראו לממשל טראמפ להטיל עליה סנקציות.
הטענות האלה עומדות בניגוד חד לאופן שבו הציג אותה ממשל ביידן ב-2022. באותה תקופה שימשה מוחמד כסגנית שר האוצר של עיראק וכמנהלת הכללית של מחלקת התקציב, ומשרד החוץ תיאר אותה כמי שנמצאת "בחזית המאבק בשחיתות" וכדמות מרכזית במניעת שחיתות בתקציב המדינה. בטקס חלוקת הפרס סיפר בלינקן כי היא עצרה ניסיונות שוחד וחשפה ניסיונות לנפח את מצבת העובדים הממשלתית כדי להעשיר בכירים מושחתים.
בטקס, שבו השתתפה גם הגברת הראשונה דאז ג'יל ביידן, הוענק הפרס ל-12 נשים שלדברי משרד החוץ הפגינו אומץ ומנהיגות יוצאי דופן. מוחמד המשיכה לאחר מכן להתקדם במערכת הפוליטית העיראקית ומונתה לשרת האוצר, תפקיד שבמסגרתו הייתה אחראית בין היתר על התקציב הפדרלי, הוצאות הממשלה והקשרים הפיננסיים בין בגדד לחבל הכורדי בעיראק.
במקביל לצעדים שננקטו נגדה בוושינגטון, גם בעיראק החלו להצטבר נגדה בעיות משפטיות. לפי דיווח של IraqiNews מאוגוסט 2025, בית משפט עיראקי זימן את מוחמד והכניס אותה לרשימת מבוקשים במסגרת חקירת שחיתות שהתרחבה וכללה בכירים לשעבר בממשלה. החקירה נוגעת לחוזים ממשלתיים ולסכומים גדולים של כספי ציבור, אך עצם הזימון והחקירה אינם קובעים כי מוחמד ביצעה עבירה.
הכנסתה לרשימת המעקב האמריקאית לטרור היא התפתחות נפרדת וחמורה יותר, אך נכון לעכשיו הרשויות בארה"ב לא הסבירו מה עומד מאחוריה. משרד החוץ לא מסר אם ההחלטה קשורה לטענות המחוקקים על מימון טרור, לחקירת השחיתות בעיראק או למידע אחר שאספו גורמי המודיעין האמריקאיים.