

נועה מורחי
נועה נולדה וגדלה בתל אביב. האהבה לריקוד התחילה כבר בגיל צעיר, כשנרשמה לחוג במתנ"ס השכונתי. בניגוד למה שרבים חושבים על רקדנים מקצועיים, היא לא מגדירה את עצמה כמי שנולדה עם כישרון יוצא דופן. "לא נולדתי עם כישרון טבעי, אני ממש לא כזו. הייתי בחוג ריקוד כמו כולן, אבל הייתה לי אהבה ענקית לזה. התאמנתי ועבדתי קשה, למדתי את כל הסגנונות. כל יום אחרי בית הספר הייתי הולכת לרקוד. זה פשוט הפך להתמכרות. גם שנים אחר כך, כשהייתי כבר רקדנית מקצועית, מורים שלי מתקופת הילדות ראו אותי רוקדת ואמרו לי 'וואו, מי היה מאמין שייצא ממך רקדנית'." המשפט הזה מלווה אותה עד היום. מבחינתה, הדרך שלה מוכיחה שלא תמיד הכישרון הוא זה שקובע, אלא ההתמדה. בזמן שחברים יצאו לבלות אחרי הלימודים, היא העדיפה להעביר עוד שעות באולם הריקודים, ללמוד עוד סגנון, לשפר עוד תנועה ולהפוך כל אימון להזדמנות להתקדם.
עם השנים היא מצאה את המקום שלה בעולם ההיפ הופ, הג'אז פאנק והקומרשל דאנס. את הפריצה המקצועית עשתה בסטודיו B Street ברמת גן, שם התאמנה והשתתפה בתחרויות של ארגון Hip Hop International – מהתחרויות החשובות בעולם ההיפ הופ. נועה: ״בסטודיו באמת גיליתי את עולם ההיפ הופ, באמת נכנסתי עמוק לעולם הזה והבנתי שזה מה שאני רוצה לעשות."
העבודה הקשה השתלמה. בשנים האחרונות היא הפכה לאחת הרקדניות המבוקשות בארץ. היא רקדה לצד הכוכבים הגדולים בפופ הישראלי: נועה קירל, אנה זק, עומר אדם, סטטיק ובן אל, השתתפה בהפקות טלוויזיה ובקליפים, והפכה לפנים מוכרות בעולם הריקוד הישראלי. אחד מרגעי השיא בקריירה שלה היה כשהופיעה עם עומר אדם בפארק הירקון מול כ־60 אלף איש.
"לעמוד על במה מול כל כך הרבה אנשים זה רגע שלא שוכחים. כל החזרות, כל העבודה הקשה – פתאום הכול מתחבר לכמה דקות על הבמה." למרות ההצלחה בארץ, נועה לא הפסיקה ללמוד. בכל פעם שהתקיימו סדנאות ריקוד או כנסים מקצועיים באירופה, היא הייתה טסה כדי ללמוד מהרקדנים הטובים בעולם. מי שתפסה את תשומת ליבה במיוחד הייתה הרקדנית הפורטוגלית Diana matos שמתגוררת בלוס אנג'לס. נועה: ״בכל פעם שהיה סמינר או כנס ריקוד באירופה הייתי טסה במיוחד כדי ללמוד ממנה. לאט־לאט היא התחילה לזהות אותי."
בתקופת הקורונה פתחה דיאנה להקת ריקוד בינלאומית שפעלה אונליין. נועה ניגשה לאודישנים והתקבלה. "עשיתי אודישנים ללהקה והיא בחרה אותי. משם התחיל הקשר שלי עם לוס אנג'לס. הייתי טסה להתאמן איתה כל כמה חודשים, ולפעמים גם לאירופה כדי לעזור לה בכנסים. עם הזמן נוצרה בינינו חברות, והיום היא ממש כמו אחות גדולה עבורי."
הביקורים התכופים בארצות הברית גרמו לה להבין שיום אחד היא תרצה לעבור ללוס אנג'לס. היא כבר הכירה רקדנים, כוריאוגרפים ואנשי תעשייה, אבל בכל פעם חזרה לישראל. כאן הייתה לה עבודה מסודרת, משפחה קרובה וחברים. "ידעתי שיום אחד אעבור לכאן, אבל היה לי קשה לעזוב את ישראל."
בסופו של דבר היא החליטה שהגיע הזמן לעשות את הצעד הבא והחלה לעבוד על ויזת אמן. דווקא אז פרצה המלחמה בישראל. נועה: "פתאום המון חברים שהיו לי בעולם הריקוד התהפכו עליי. קיבלתי כתף קרה. ראיתי שיש הרבה שנאה כלפי ישראלים. חברים ואנשי הפקה באירופה וגם כאן בארצות הברית ניתקו איתי קשר. אבל ידעתי שאני לא הולכת לוותר על החלום."
בחודש מאי 2024 היא עברה ללוס אנג'לס, והיום היא מתגוררת בנורת' הוליווד. זמן קצר לאחר המעבר היא הוחתמה בסוכנות Go To Talent, אחת מסוכנויות הרקדנים הגדולות בקליפורניה.
ההזדמנות הראשונה לא איחרה להגיע. נועה הצטרפה לנועה קירל כרקדנית בסיבוב ההופעות שלה בצפון אמריקה, שכלל הופעות בניו יורק, ניו ג'רזי, בוסטון, פילדלפיה וגם בקנדה. נועה: "זו הייתה חוויה מדהימה. לא רק להופיע בארצות הברית, אלא גם להכיר מקומות חדשים ולעבור את כל החוויה הזאת עם צוות ישראלי." אחרי סיבוב ההופעות החלו להגיע גם הצעות מתעשיית המוזיקה האמריקאית. אחת מהן הייתה להשתתף בקליפ של הראפר המצליח Kevin Gates, ובהמשך השתתפה גם בפרויקטים נוספים בתחום ההיפ הופ.

נועה מורחי בהופעה עם נועה קירל
לצד הקריירה המקצועית, נועה מקדישה חלק גדול מהזמן שלה גם לקהילה היהודית והישראלית בלוס אנג'לס. במהלך השבוע היא מלמדת ריקוד אצל קרין ויצמן ב־D Dance Spot, שם היא מעבירה שיעורי היפ הופ לילדות מגיל שלוש ועד נערות. "לפעמים זה מאוד מתיש אחרי יום של חזרות ולימוד ריקוד להתאמן גם בעצמי, אבל חשוב לי לתת לילדות האלה את האפשרות לרקוד וללמוד איתי, לפעמים גם בעברית. אני רוצה לתת להן בסיס טוב, לגרום להן להרגיש בנוח עם עצמן ולאהוב את עצמן. אני מורה מאוד מכילה ותומכת, וחשוב לי לא רק ללמד ריקוד אלא גם לדבר איתן על החיים ועל האתגרים שלהן." היא מאמינה שביטחון עצמי חשוב לא פחות מטכניקה. "אני רוצה לגרום לבנות הצעירות לאהוב את עצמן. זה משהו שלדעתי חסר להרבה רקדניות בתחום."
כשהיא מדברת על העתיד, העיניים שלה נוצצות. החלום שלה הוא להמשיך להופיע בקליפים, בפרסומות ובהפקות בינלאומיות, לעבוד עם מותגי אופנה ואיפור גדולים, ובעיקר להמשיך לרקוד. "אני מאוד רוצה לעבוד עם הזמרת Jhené Aiko. אני מאוד אוהבת את המוזיקה שלה והייתי שמחה לרקוד איתה."
למרות המעבר ללוס אנג'לס, היא לא שוכחת מאיפה הגיעה. נועה: "יש אתגר מאוד גדול לעזוב את ישראל אחרי שכבר היה לי נוח שם. הייתי מוכרת, הייתה לי עבודה, והמשפחה הייתה קרובה. להגיע לארצות הברית דווקא בתקופה שיש כל כך הרבה אנטישמיות נגד ישראלים הפך את ההחלטה הזאת לעוד יותר מאתגרת."
אבל גם היום, בדיוק כמו כשהייתה ילדה בחוג הריקוד בתל אביב, היא מאמינה בעיקר בעבודה קשה. "אני מאמינה בעצמי ורוצה לשחזר את ההצלחה שהייתה לי בישראל גם כאן." אם השנים האחרונות מלמדות משהו על נועה מורחי, זה שהיא לא מפחדת להתחיל מחדש. היא כבר הוכיחה בישראל שעבודה קשה, התמדה ואהבה אמיתית למקצוע יכולות לפתוח דלתות. עכשיו היא עושה את אותם צעדים גם בלוס אנג'לס, חדורת מוטיביצה, ואחרי שקיבלה שלל מחמאות מדמויות מובילות בתעשיה בעיר המלאכים, היא מאמינה שהדרך שהתחילה באולם קטן בתל אביב תוביל אותה אל הבמות הגדולות ביותר בעולם.