ביל אסיילי, המשנה הראשון לתובע הפדרלי במחוז המרכזי של קליפורניה, פרסם ברשת X קטעים ממסמכים שהוגשו לבית המשפט במסגרת תביעה של משרד המשפטים נגד המדינה. לדבריו, גורמי הבחירות בלוס אנג'לס הודו שאין בידיהם אמצעי עצמאי לבדיקת אזרחות, מעבר למה שהמצביעים מצהירים בעצמם. "הם פשוט מאמינים להם", כתב.
כדי להבין את משמעות הדברים, צריך להכיר את שיטת ההצבעה בארה"ב. בניגוד לישראל, שבה מציגים תעודה מזהה בקלפי, בקליפורניה רוב המצביעים אינם נדרשים לעשות זאת. גם בעת ההרשמה להצבעה אין חובה כללית להציג דרכון אמריקאי או מסמך אחר שמוכיח אזרחות, אלא להצהיר על כך בטופס. אמנם הרשויות מבצעות בדיקות של פרטי הזיהוי, אך אלה אינן בהכרח מאשרות שהאדם הוא אזרח אמריקאי. זה בדיוק הפער שעומד כעת במרכז המחלוקת.

גורמים בכירים בלוס אנג'לס מודים שאין להם דרך לאמת אזרחות של מצביעים
במרכז המחלוקת עומדת רשימה של כ-20 אלף מצביעים הרשומים בקליפורניה, שהממשל הפדרלי חושד כי אינם אזרחים אמריקאים. אסיילי טוען שהמדינה לא פעלה בעקבות הרשימה ואף מסרבת להפריד את פתקי ההצבעה של אותם אנשים משאר הקולות. לדבריו, אם מי שאינם זכאים להצביע משתתפים בבחירות, קולותיהם של האזרחים שמצביעים כחוק מאבדים ממשקלם.
משרד המשפטים כבר פנה לבית המשפט בבקשה למנוע את ספירתם של פתקי הצבעה שהוחזרו בידי אנשים שהממשל מגדיר כבעלי סבירות גבוהה שאינם אזרחים. אלא שבקליפורניה דורשים לקבל תחילה את המידע שעליו מבוסס החשד, כדי להבין כיצד הורכבה הרשימה. לפי הדיווח, הממשל הפדרלי עדיין לא העביר למדינה את הפרטים שביקשה.
העימות החריף עוד יותר לאחר שמשרד המשפטים הודיע השבוע על הגשת כתבי אישום נגד 28 תושבי קבע שאינם אזרחים אמריקאים, בחשד שנרשמו להצבעה או הצביעו בניגוד לחוק. בפרשה נעצרו לפחות 11 חשודים, והיא מתרחשת כשבועיים לפני בחירות האמצע לקונגרס, שייערכו ב-3 בנובמבר. מבחינת הממשל, המעצרים מוכיחים שקיימות פרצות במערכת הבחירות בקליפורניה, אך אין בהם כדי להוכיח שכל 20 אלף האנשים שסומנו ברשימה אינם אזרחים.
בקליפורניה דוחים את הביקורת. לשכתו של המושל גאווין ניוסם השיבה לאסיילי כי המדינה פועלת בהתאם לחוק הפדרלי שנחקק בשנות ה-90 ומסדיר את הליכי רישום המצביעים. גורמי הבחירות במדינה טוענים כי הממשל טרם הציג ראיות מספקות לגבי אלפי השמות שסימן, ומזהירים שפסילת קולות על סמך חשדות בלבד עלולה לפגוע גם באזרחים אמריקאים הזכאים להצביע.
במשרד המשפטים, לעומת זאת, מתעקשים שלא ניתן להתעלם מהחשדות. טרנט מקוטר, בכיר במשרד, הבהיר עם ההכרזה על כתבי האישום כי הרשויות הפדרליות ימשיכו לפעול נגד הצבעה בלתי חוקית. "משרד המשפטים הזה לא יעלים עין בזמן שאנשים שאינם אזרחים מצביעים בבחירות פדרליות", אמר, והוסיף כי אי אפשר לומר את אותו הדבר על קליפורניה ומחוז לוס אנג'לס. כעת המחלוקת עוברת לבית המשפט, שיידרש להכריע כיצד לטפל בפתקי ההצבעה של האנשים שסומנו כחשודים, עוד לפני הבחירות הקרובות.