טליה ברנס, בת 21, סיפרה לרשת KTLA כי האירוע התרחש ב-9 באוקטובר, זמן קצר לאחר שחזרה מהעבודה. היא הייתה לבדה בבית והחליטה למדוד תחפושת חדשה שקנתה לקראת האלווין. "ממש התרגשתי. הייתה לי תחפושת חדשה ורציתי לבדוק שהיא מתאימה לי", סיפרה. בשלב מסוים הבחינה שתאורת החצר, שנדלקת כשמזוהה תנועה, הופעלה, אך לא חשבה שמדובר במשהו חריג.

רק לאחר שקיבלה הודעה מאחד השכנים הבינה מה התרחש ממש מחוץ לחלונה. "היי, היה גבר שעמד והסתכל לתוך החלון שלך במשך יותר מארבע דקות", נכתב בהודעה, לדבריה. כשבדקה את מצלמות האבטחה גילתה גבר מטפס מעל הגדר האחורית ונכנס לחצר, ולאחר מכן עובר בין החלונות ומנסה להציץ לתוך הבית. כל אותו הזמן היא הייתה בפנים, מבלי לדעת שאדם זר עוקב אחריה מבחוץ.
ברנס התקשרה למשטרה עוד באותו לילה, ולמחרת הגיעו שוטרים כדי לגבות ממנה עדות, לשוחח עם השכנים ולבדוק אם מצלמות נוספות באזור תיעדו את החשוד. אלא שעד אז כמובן האיש כבר נעלם. "מעולם לא הרגשתי ככה. אף פעם לא הרגשתי שחדרו לפרטיות שלי בצורה כזאת", סיפרה ברנס, שהתקשתה להאמין שאדם זר הצליח להתקרב כל כך לביתה בלי שהבחינה בו.
הפרט המדאיג ביותר התגלה בהמשך, כאשר משטרת לוס אנג'לס פרסמה אזהרה לתושבי השכונה והבהירה כי החשוד מוכר לה ממקרים קודמים. לדברי ברנס, האיש כבר נעצר בעבר באותו רחוב לאחר שחדר לחצר של צעירות הקשורות לאוניברסיטת לויולה מרימאונט ושבר דלת זכוכית. הוא גם נצפה ברחוב הסמוך. השכונה נמצאת בקרבת האוניברסיטה ומתגוררים בה סטודנטים רבים, מה שמגביר את החשש מפני מקרים נוספים.
בעקבות האירוע החליטו ברנס ושותפתה לדירה להזהיר בעצמן את השכנים. השתיים החלו לחלק עלונים ברחבי האזור עם פרטים על החשוד ובקשה לדווח למשטרה אם ייראה שוב בסביבה. במקביל, ברנס מספרת כי מאז אותו לילה היא מתקשה לישון, וכל פעם שתאורת החצר נדלקת היא חוששת שמישהו מסתובב בחוץ. "אני מתחילה לרעוד, הפה שלי מתייבש ואני פשוט מפחדת ממי שנמצא בסביבה", סיפרה. לדבריה, היא ושותפתה מחזיקות כעת בבית אלות בייסבול, מקלות הוקי ותרסיס להגנה מפני דובים.
בהודעת האזהרה שפרסמה המשטרה נמסר כי החשוד הוא גבר בן 58, בגובה של כ-1.75 מטר ובמשקל של כ-95 קילוגרמים, בעל רגליים קשתיות. הוא נקשר לרכב שטח מסוג GMC Yukon בצבע זהב, משנת 2002, שלעיתים נצפה גורר נגרר. המשטרה מבקשת מכל מי שמבחין באיש מציץ לחלונות או מתנהג בצורה חשודה להתקשר מיד למוקד החירום 911.
בינתיים, החשוד טרם אותר, וברנס מנסה להתמודד עם תחושת הפחד שנותרה מאז האירוע. לדבריה, הידיעה שאותו אדם כבר נעצר בעבר ולאחר מכן חזר להסתובב בשכונה מדאיגה במיוחד. כעת היא מקווה שהאזהרה שהפיצה המשטרה והעלונים שחילקה עם שותפתה יסייעו לאתר אותו ולמנוע מקרים דומים.