הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
אמזון ו-וולמארט פועלות בניסיון לרכוש את חברת Flipkart ההודית
התרחבות השימוש בטלפונים חכמים, עליה בגישה לאינטרנט, וצמיחה פיננסית משמעותית, עשויה להפוך את שוק המסחר האינטרנטי בהודו לעצום

Amazon ו Walmart נמצאות במאבק עיקש בהודו כאשר ברקע - השליטה בקמעונאית הרשת הגדולה בהודו. שתי הענקיות מארה"ב מחפשות לרכוש חלק משמעותי מהשליטה ב-Flipkart,
הסטרטאפ בעל השווי הגדול ביותר בהודו, זאת לפי דיווחים שונים בתקשורת. שתי החברות העריכו את שוויה של Flipkart בכ-20 מליארד דולר, סכום הגבוה ב-8 מליארד מהערכה שפרסמה לאחרונה חברת CB Insight.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


רק צריכה לבחור עם מי ללכת. Flipkart 


שמועות על כך ש Walmart מעוניינת להשקיע ב Flipkart מסתובבות כבר מאז שנת 2016, אולם כעת, הסאגה קרובה לסיומה: מסוכנות רויטרס דווח ביום חמישי כי Walmart נמצאת במרחק של שבועות ספורים מעסקה לרכישת רוב ההחזקה בחברה.  מחברת Walmart סירבו להגיב בעניין, בעוד ש Flipkart לא הגיבה לבקשה לתגובה.

כעת, Amazon היא זו שיכולה להרוס את החגיגה. הענק האינטרנטי השקיע מליארדי דולרים בהצעת מחיר כדי לאתגר את Flipkart במסגרת הכלכלה הצומחת ביותר בעולם, ויכולה לסחוף ברגע האחרון את כל הקלפים באמצעות הצעת מחיר שתעניק לה את השליטה בחברה ההודית.

לפי הדיווחים, אמזון הציעה סכום המוערך בעד שני מליארד דולר שהיא מציעה לשלם ל-Flipkart במידה והיא תבחר לסוג מהמשא ומתן לרכישתה.

"איננו מנדבים מידע אודות שמועות וספקולציות," כך מוסר דובר חברת Amazon בהודו כאשר נשאל אודות ההצעה שהוגשה כביכול ל-Flipkart.



שוק בשווי של 200 מליארד דולר

אז מה הופך את החברה מבנגלור שבהודו לכה אטרקטיבית לענקיות הקמעונאות האמריקאיות?

התפשטות עצומה של שימוש בטלפונים החכמים ועליה בגישה לאינטרנט, יחד עם צמיחה פיננסית משמעותית, עשויה להפוך את שוק המסחר האינטרנטי בהודו לכזה המוערך בהיקף פעילות של 200 מליארד דולר עד שנת 2026, זאת לפי דו"ח שהופק בשנה שעברה בידי Morgan Stanley.

מנכ"ל Amazon, ג'ף בזוס – הנושא עימו את תואר האדם העשיר בעולם – הבהיר את כוונותיו באופן מובהק, כאשר אמר בשנת 2016 כי הוא ראה "פוטנציאל ענק" בהודו. החברה הגדילה באופן עקבי את היקף עסקיה הקשורים להודו, במיוחד כאשר הציגה את Prime,  שרות הווידאו והמוזיקה שלה וכמו כן את יום המכירות השנתי ללהיטים שוברי קופות – Prime Day.

" Amazon מחפשת כל העת להפחית את עלויות התחרות, כך שהיא תוכל להתמקד בפיתוח העיסקי שלה," אמר סידהארת' שקאר סינג, פרופסור לשיווק בבית הספר ההודי לעסקים שבהיידרבאד, "היריבות בין ענקיות אלו לקחה את מיקוד תשומת הלב שהייתה אמורה להיות מושקעת במקומות אחרים."


שמועות על כך שוולמארט רוצה לרכוש את הענקית ההודית רצות כבר מ-2016


בינתיים, זה שנים ש Walmart, מנסה לבצע מהלכים של פתיחת חנויות מסורתיות בהודו, אולם עד כה ניסיונותיה נהדפו בשל הרגולציות המחמירות בנוגע להשקעות זרות במדינה. כעת, נוכחותה הפיזית בהודו מוגבלת לכדי 21 חנויות המוכרות מוצרים עודפים.

"לרשת Walmart יש נסיון רב בכל הקשור לפעילות קמעונאית משלימה לפעילות עסקית אינטרנטית," אמר סנדי שאן, מנהל מחקר בפירמת הייעוץ Gartner. ענקית הקמעונאות שואפת להציב דריסת רגל בדלתו של "שוק אסטרטגי החיוני לנוכחותה הגלובלית," הוסיף שאן.


שדה הקרב: משלוחי המוצרים

עד כה, דווח כי Flipkart נוטה ללכת יותר לכיוונה של Walmart, שבשונה מ Amazon, היא אינה מתחרה ישירה והיא יכולה לסייע לה בניסיון לקרוא תיגר על ענק הטכנולוגיה האמריקאית. אזור מפתח לשיתוף פעולה חיוני הוא משלוחי המוצרים, פעילות שאליה Amazon כבר קיבלה את האישורים המתאימים מהשלטונות ההודים.

" Flipkart תצבור יתרונות ממהלך ובו היא תביא את עסקיה, שנמצאים על גבי האינטרנט, גם לעולם האמתי," כך כתבו אנליסטים מחברת BMI לאחרונה. "באמצעות שיתוף הפעולה של Flipkart  עם וולמארט, חברת הסחר האינטרנטית תוכל להוסיף מגוון מוצרים לארסנל שכבר קיים אצלה היום."

כאמור, מלבד המתרחש בהודו, Walmart ו Amazon מנהלות כבר קרב בתחום קניית מוצרי המזון בארה"ב, כאשר רק לאחרונה, רכשה אמזון את רשת Whole Foods ו-וולמארט מצדה מתכננת את התרחבותה בתחום משלוחי המזון על גבי רשת האינטרנט למאה ערים עד סוף השנה הנוכחית.


הצטרפה לתחרות. אמאזון


פרופסור סינג אמר כי בעוד Walmart יכולה להעניק ל Flipkart המון יתרונות בקרבות שיהיו לה אל מול Amazon, עסקה בין החברה ההודית ובין אמזון יכולה למנוע הוצאות עתידיות של מיליארדי דולרים שילכו לריק לאחר שיושקעו במלחמה עיקשת בין השתיים.

"מודל השוק, הן של Amazon הן של Flipkart, יאפשרו קרוב לוודאי הישרדות רק בעבור שחקן אחד," כך אמר. "המצב העכשווי לא בריא לאף אחת מהחברות הללו, והן ימשיכו לדמם עד שלא תושג הכרעה בעניין."
 

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE