אם לא הספיקו הציוץ עלה לחברה במיליונים, חקירת ה-SEC (מועצת ניירות הערך), הדחתו של אילון מאסק מכיסא היו"ר, ירידות במניות החברה ועוד, עכשיו בטסלה יצטרכו להגיע לבית המשפט בניסיון להפריך טענותיהם של עובדים ליחס שערורייתי של יצרנית הרכבים החשמליים.
מתוך שבע תביעות שהוגשו לבית המשפט בסן חוזה, קליפורניה, רק שתיים אושרו ע"י השופטת הפדרלית לוסי קו, אך גם השתיים האלה יכולות לעשות כאב ראש גדול לאנשי טסלה. אישור התביעות מאפשר כעת לתובעים במקרים לחפש מסמכים ולזמן עדים לקראת המשפט שצפוי להיפתח בעניין.
ההאשמות הנוגעות לתנאי עבודה הן לא משהו חדש בטסלה כאשר עובדים התריעו בעבר על בעיות בטיחות בעבודה, דבר שבחברה הכחישו. עובדי טסלה אף הסבירו כי החברה דוחקת בהם לעבוד מספר שעות מוגזם וכי העבודה הממושכת משפיעה עליהם. חלק מהם פעלו להקמת איגוד שיסייע במאבק מול החברה בנושאים הללו.
כלפי חוץ ניסו בטסלה להראות כי הם מודעים לבעיה ומנסים לתקן אותה: "שיפרנו את חוזי הספקים שלנו וגם את המדיניות שלנו בעניין הזה כדי למנוע התנהגות בלתי הולמת", אמרו בחברה והוסיפו גם כי סיימו התקשרות עם חברת קבלן שלטענתם לא עמדה בציפיות שלהם, ככל הנראה כחלק מהניסיון להכיר בטענות העובדים.
שתי התביעות שאושרו היו של זרים שקיבלו היתר באמצעות ויזת עבודה B-1, גרגור לסניק מסלובניה וסטפן פאפס מקרואטיה. לפי התביעה של לסניק, הוא עבד 250 שעות בחודש עבור שכר של 950 דולר, הרבה מתחת לשכר המינימום בארה"ב. התביעה טענה גם באופן כללי כי טסלה נוהגת לאיים על עובדיה הזרים בגירוש או הפחתה בשכר אם יודיעו כי הם חולים או פצועים ולא יכולים להגיע לעבודה.
התביעה של לסניק ופיפאס עשויה לשמש כמקרה דוגמה והתובעים מקווים שהיא תסייע להגן על כל העובדים הזרים המועסקים במפעלים ואתרי עבודה שונים בארה"ב תחת ויזת B-1. השופטת קו הסבירה כי החליטה לאשר את התביעות למרות שקריאתה הייתה לעתים "בלתי מובנת" אך הוסיפה כי ההאשמות נגד טסלה וחברת הקבלן היו "ספציפיות באופן לא טיפוסי".