הגירעון השנתי הראשון שכולו באחריות דונלד טראמפ יהיה העמוק ביותר מאז 2012, אז עוד התמודדה ארצות הברית עם המשבר הגדול של 2008, כך עולה מניתוח של בלומברג בהתבסס על נתוני ועדת התקציב של הקונגרס שפורסמו היום (שישי). הגירעון צפוי לעמוד על 782 מיליארד דולר, שהם הפער בין הוצאות הממשל להכנסותיו.
ועדת התקציב של הקונגרס מעריכה כי בשבוע הבא יודיע משרד האוצר על עודף תקציבי של 116 מיליארד דולר בחודש ספטמבר, החודש האחרון של השנה הפיסקלית של הממשל. סכום זה יקוזז מהגירעון שהצטבר בין אוקטובר אשתקד ואוגוסט השנה אשר עומד על 898 מיליארד דולר. זו עליה של כ-17% מהגירעון של השנה הקודמת – שבמשך כמעט חצי ממנה ברק אובמה היה הנשיא – שעמד על 666 מיליארד דולר.
הגירעון יכול היה להיות נמוך יותר, 826 מיליארד דולר, אך הוא הושפע מתזמון תשלומים שהשתנה. סכום הגרעון הסופי מהווה 3.9 אחוזים מהתוצר הלאומי הגולמי, עלייה מה-3.5 אחוזים שהיו הגרעון בשנה שעברה. הגידול בגירעון התקציבי בשנים האחרונות מדאיג בשל החשש כי החוב הלאומי של ארצות הברית, שעומד כיום על יותר מ-21.5 טריליון דולר, יוצא משליטה. משרד האוצר דיווח ביום חמישי האחרון כי תשלומי הריבית לבדם שהממשל שילם בשנה הפיסקלית שהסתיימה עמדו על לא פחות מ-523 מיליארד דולר – הסכום הגבוה ביותר אי פעם.
הגורמים לגירעון הם בעיקר רפורמת המס של טראמפ שהקטינה משמעותית את הכנסות הממשל מאז ינואר השנה; גידול בהוצאות הממשל הפדרלי; והזדקנות האוכלוסיה, גורם שכשלעצמו מקטין הכנסות ומגדיל הוצאות. העמקת הגרעון עשויה להפוך לסוגיה רלוונטית לקראת בחירות האמצע הקרבות אף כי במסעות הבחירות של המועמדים עד כה היא לא הייתה נושא בוער.