הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
עומדים להזמין כרטיסי טיסה? כך לא תיפלו בפח ותשמרו על כספכם
מחירי הכרטיסים אומנם נמצאים בירידה היסטורית, אך אחרי בחירת המושב ושליחת מזוודה אנחנו עלולים למצוא את עצמנו משלמים הרבה יותר. אז מה בכל זאת מקבלים כשמזמינים כרטיס טיסה בשנת 2020?

הנוף בעולם התעופה האזרחי השתנה באופן ניכר במהלך שני העשורים האחרונים, ורבים מהדברים שהיינו מקבלים בחינם - או לכל הפחות כחלק מכרטיס הטיסה - כרוכים כיום בתשלום נוסף. מחירי הכרטיסים אומנם ירדו באופן משמעותי במהלך התקופה, אך מוטב לדעת את כל המגבלות והתוספות הכלולות במחיר לפני שאתם משלמים, אחרת אתם עלולים למצוא אתכם מוציאים את הארנק כמה פעמים עוד לפני ההמראה.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)

 

ישנן כמה "תוספות" לכרטיס שניתן לקבל ללא תמורה נוספת גם ב-2020, ותמיד תזכרו: אתם המשתנה הגדול ביותר במשוואה. כלומר, אם אתם יודעים שיש סיכוי שתאלצו להזיז את מועד הטיסה, מומלץ לבחור בחברת תעופה שמאפשרת לעשות זאת ללא תשלום. אם אתם נוסעים לבקר קרובי משפחה והכבודה מלאה במתנות, כדאי לכם לבדוק ולהשוות את מחירי שליחת המזוודה בכל החברות.

לכן, בנושא שליחת מזוודות תמיד רצוי לבדוק מראש מה מקבלים עם סוג הכרטיס שנרכש. כך למשל, חברות כגון דלתא ויונייטד מציעות כרטיסים "קלים" מוזלים, אך במסגרתם לא ניתן לשלוח כבודה לבטן המטוס ולא ניתן לבחור מושב.

במקרים רבים, גם כרטיס רגיל למחלקת תיירים לא מאפשרת שליחת מזוודה ללא עלות (לפחות בטיסות פנים בארה"ב). חברות תעופה שונות דורשות סכום שנע בין 25 ל-35 דולר עבור שליחת המזוודה. לעומת זאת, חברת סאות'ווסט עדיין מאפשרת לשלוח שתי מזוודות ללא עלות נוספת.

רבים מאיתנו בוחרים לשמוע מוסיקה או לראות סדרות וסרטים בסמארטפונים במהלך הטיסה, אך כיום ניתן לעשות הרבה יותר. ברוב המטוסים ישנו שירות וויי פיי המאפשר חיבור לאינטרנט גם בגובה 30 אלף רגל.

עם זאת, במקרים רבים מדובר בחיבור סביר בלבד שבעזרתו לא ניתן לראות סרטים באיכות גבוהה, אך כן ניתן להתחבר לרשתות החברתיות ולשלוח הודעות באמצעות אפלקיציה כמו וואטסאפ. מרבית חברות התעופה דורשות תשלום נוסף על שירות זה, בין אם מדובר בגלישה לפי נפח או לפי זמן. כיום, רק חברת תעופה אחת - ג'ט בלו - מעניקה וויי פיי בחינם לכלל הנוסעים.

באשר לאוכל ושתייה, מרבית החברות הוותיקות והמוכרות (דלתא, אמריקן ויונייטד) מציעות שתייה קלה וחטיף ללא עלות, וכך גם בסאות'ווסט וג'ט בלו. אך חברות האולטרה-לואו קוסט כגון ספרינט ופרונטיר דורשות מהנוסעים לשלם אם הם רוצים לקבל פחית שתיה או משהו קטן לאכול.

מלבד דלתא ואמריקן שמציעות שירות מלא של אוכל בחינם בטיסות שחוצות את היבשת (למשל, ניו יורק ללוס אנג'לס, ניו יורק לסן פרנסיסקו), רוב החברות מחזיקות בסנדוויצ'ים ומנות קרות נוספות שעבורן הנוסע נדרש לשלם, לעיתים סכומים מעט מופרכים.

על אף שמדובר בטיסה ארוכה, נוסעים שעושים את דרכם להוואי צריכים לדעת שרוב החברות לא מגישות מזון בחינם (מלבד הוואין איירליינס).

 

סאות'ווסט היא חברת התעופה היחידה שמאפשרת לשלוח 2 מזוודות בבטן המטוס ללא תשלום נוסף (צילום: Shutterstock)

 

כל אלה הן כמובן דוגמאות, וישנם עשרות דרכים נוספות שבהן חברות התעופה מנסות לגבות סכומים נוספים מהנוסע. ולכן מומלץ תמיד לבדוק את העניין לעומק ולבחון את הסוגיה מכל היבטיה, אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם מוציאים 400 דולר על כרטיס שעלה 250 דולר.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE