הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
המאבק המשפטי כשל: אובר תיאלץ להכיר בעובדיה בקליפורניה כשכירים
בתביעה שהגישה ענקית הנסיעות שיתופיות ביחד עם פוסטמייטס, שתי החברות טענו שיספגו פגיעה קשה בעקבות המהלך. אך ביהמ"ש במדינה המוזהבת בחר באינטרס הציבורי והורה לחברות להכיר בעובדים כשכירים. כעת המאבק יעבור לזירה החקיקתית, ואובר וחברות נוספות גייסו יותר מ-100 מיליון דולר במטרה לקדם חוק יותר ידידותי להן

בית המשפט הפדרלי בלוס אנג'לס דחתה את בקשתן של שתי חברות - אובר ופוסטמייטס - שביקשו לקבל פטור מהחוק החדש בקליפורניה במסגרתו עובדי החברות הללו יוכרו כשכירים ולא כעצמאים.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


מפגינים בעד הצעת החוק לקראת אישורה אשתקד (צילום: רויטרס)

 

כזכור, מדובר בחוק AB-5 שמטרתו להפוך את העובדים ב"שירותים מזדמנים" לשכירים, ובכך לקבל שלל הטבות כספיות השוות מיליארדי דולרים, למשל ימי מחלה בתשלום וביטוח בריאות. חוק זה נכנס לתוקף בתחילת השנה החדשה, אולם ב-31 בדצמבר הוגשה התביעה ע"י שתי חברות המובילות בתחום.

אובר ופוסטמייטס ביקשו לקבל צו עיכוב זמני בטענה כי החוק החדש מנוגד לחוקת ארה"ב ולחוקה המקומית בקליפורניה: "AB-5 הוא חוק מבלבל שאינו משיג את מה שתומכיו חושבים שהם משיגים", נכתב בתביעה.

כאמור, ביהמ"ש לא קיבל את הטענה של שתי החברות. בפסיקתה כתבה השופטת דולי גי כי "אכיפת החוק נמצאת באינטרס הציבורי הכללי", וזאת למרות ששתי החברות טענו שהן "יספגו מכה כלכלית אנושה מהחלת החוק".

 

משרדי אובר (צילום: רויטרס)

 

כעת, החברות ינסו לטעון שחוק AB-5 נוגד את עקרונות חוק השוויון, אך השופטת גי רמזה לאובר ופוסטמייטס שלדעתה אין לטענות שלהן ביסוס משפטי כלשהו.

התובע הכללי של קליפורניה, חאבייר בסרה, התייחס אף הוא לסוגיית חוק השוויון ואמר: "לבית הנבחרים הזכות והחובה לעצור את ניצולם של מי שעובד ב'שירותים מזדמנים'".

ככל הנראה, אותן חברות יצטרפו למתחרות שלהן שלא שותפו בתביעה (למשל, ליפט) וישקיעו סכומי עתק בקידום חקיקה שתבטל את AB-5. עד כה, אובר, ליפט, פוסטמייטס, Instacart ו-DoorDash גייסו יחדיו כ-110 מיליון דולר למאבק בחוק זה.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE