בתי ספר ברחבי ארצות הברית נערכים להתמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה במגוון דרכים, לרבות ביטול של טיולים מחוץ לגבולות המדינה והכנת שיעורים מקוונים.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
כזכור, בכירים במרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) אמרו השבוע כי "התפשטות הקורונה בארה"ב היא שאלה של מתי, לא שאלה של האם". הכרזה זו הובילה לבהלה בקרב משרדי החינוך השונים, ובבתי הספר נערכים למצב של סגירת מוסדות הלימוד לתקופה ממושכת.
"עכשיו זה הזמן שעסקים, בתי חולים, אוניברסיטאות ובתי ספר יבחנו מחדש את המוכנות שלהם", אמרה השבוע ד"ר אן שוכאט, סגנית מנהל ה-CDC.
הורים רבים בארה"ב קיבלו בימים האחרונים מכתב או מייל מהנהלת בית הספר של ילדיהם, ובהם צוין כי הסיכוי להיחשף לנגיף הקטלני עדיין נחשב לנמוך. במרבית ההודעות שנשלחו להורים הוסבר כי ניתן לנקוט במספר צעדים כדי להפחית את הסיכוי להידבק בנגיף, למשל לרחוץ ידיים בתדירות גבוהה מהרגיל ולהישאר בבית כאשר חשים ברע.
התיכון בוושינגטון שנסגר אתמול בשל החשש מפני נגיף הקורונה (צילום: AP)
מעבר לכך, בבתי הספר הורו לצוותי הניקוי לשים דגש על ידיות של דלתות, מקלדות וכל חפץ אחר שעמו התלמידים באים במגע. בחלק ממחוזות ארה"ב אף החליטו לעשות שימוש בחומרי חיטוי מיוחדים שבדרך כלל משתמשים בהם בבתי חולים. בנוסף, עבודות הניקוי המיוחדות רלוונטיות גם לאוטובוסים המסיעים את התלמידים לבתי הספר השונים.
למרות המאמצים הגדולים, כבר השבוע נרשמו שיבושים במערכת החינוך האמריקאית: תיכון בות'ל באזור העיר סיאטל ביטל אתמול (חמישי) את הלימודים לאחר שקרוב משפחה של אחד מעובדי המקום הוכנס לבידוד מחשש שנדבק בנגיף. הנהלת ביה"ס הסבירה כי הוחלט לבטל את הלימודים כדי שצוות ניקוי מיוחד יגיע למקום ויחטא את כל בית הספר.
מגפת הקורונה אינה משפיעה רק על מערב ארה"ב, שכן במשרד החינוך של מחוז מיאמי-דייד נערכים לחלק לתלמידים 200 אלף מחשבים ניידים וטאבלטים, וזאת במטרה לאפשר את המשך קיום הלימודים גם אם לא יתאפשר להגיע לבית הספר עצמו. בנוסף, משרד החינוך במיאמי-דייד ביטל עשרות טיולים שנתיים שתוכננו לאירופה.
על אף ההיערכות המיוחדת, עדיין מדובר בשיבושים יחסית קלים ביחס למה שרואים במערכות החינוך במזרח הרחוק. כך למשל, אתמול הורה ראש ממשלת יפן על סגירת כלל בתי הספר במדינה במשך חודש ימים.