- הערכה בארה"ב: יותר מ-3 מיליון בקשות לקבלת דמי אבטלה הוגשו בתוך שבוע
- מושל ניו יורק מזהיר: שיא המגפה יגיע בעוד כ-3 שבועות, זקוקים לעשרות אלפי מכונות הנשמה
- "כמו בימי מלחמה": חבילת הסיוע הגדולה בהיסטוריה יצאה לדרך
- זינוק משמעותי במספר חולי הקורונה בוואלי לוס אנג'לס: טרזנה, וודלנד הילס ושרמן אוקס בצמרת הרשימה
עבור רבים, הדיווח הראשון שהם שמעו אודות נגיף הקורונה היה ההסגר שהוטל על אלפי נוסעים שהיו בחופשת קרוז על גבי אוניית ה-"דיאמונד פרינסס", שעגנה באותם ימים מול חופי יפן. מבין כ-3,000 נוסעים היו עשרות ישראלים ומאות אמריקאים, ורק בתום שבועיים הם הוחזרו למדינת המוצא שלהם (חלקם אף נדרשו להיכנס לתקופת בידוד נוספת).
הדיאמונד פרינסס עוגנת מול חופי יפן בראשית חודש פברואר (צילום: רויטרס)
השבוע פרסמו המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) כי יותר מ-800 נוסעים שהיו על גבי ה-"דיאמונד פרינסס" וספינה נוספת, ה"גרנד פרינסס", אובחנו כנשאי הנגיף. יתרה מכך, לא פחות מעשרה נוסעים שיצאו לחופשות קרוז בשתי האוניות מתו כתוצאה מהידבקות בווירוס.
לכן, ב-CDC ממליצים להימנע מקרוזים, ובאופן רחב יותר להימנע מנסיעות באופן כללי, עד תום המגפה: "התפרצות הקורונה באוניות של קרוזים מסוכנת ועלולה להביא להתפשטות הנגיף גם מחוץ לכלי השיט", הסבירו ב-CDC.
ראוי לציין כי מבין כ-800 הנדבקים, מרביתם (712) היו בדיאמונד פרינסס שעגנה מול חופי יפן. כזכור, אוניה זו הוכנסה לבידוד לאחר שאחד הנוסעים ירד מכלי השיט בהונג קונג, שם הוא ככל הנראה נדבק בנגיף.
בדו"ח המדאיג של ה-CDC הוסבר כי נגיף הקורונה אותר על גבי אוניית הדיאמונד פרינסס 17 ימים לאחר שהנוסעים האחרונים ירדו ממנה - דבר שמעיד על "חיי המדף" הארוכים של הנגיף. עם זאת, בחברת הקרוזים הסבירו כי לא ניקו את האונייה "לבקשת רשויות הבריאות ביפן שחיפשו לאסוף מידע נוסף הנגיף".