לעומת אמריקה כולה בה נדבקו עד כה יותר מ-417 אלף בני אדם, עם מניין מתים העולה על 14,100, מדינת ניו יורק עצמה מייצגת למעלה מ-35% ממספר מקרי הקורונה בארה"ב כולה, וכ-40% ממקרי המוות.
מושל ניו יורק אנדרו קואמו (צילום: דיילי ניוז)
מאז חודש מרץ איבדו את חייהם כ-6,268 תושבי ניו יורק, "זהו מספר קשה להכלה", אמר המושל קואומו שהוסיף כי, "כל מספר הוא פנים של אדם".
"לקחנו צעדי דרמטים, והם עובדים, אנו משטיחים את העקומה" בינתיים בתי החולים העמוסים בעיר ניו יורק עצמה, רואים עלייה ממוצעת בשלושת הימים האחרונים של כ-533 מקרי אשפוז ביום, כאשר ביום רביעי האחרון, התרחשו כ-400 מקרי מוות בעיר עצמה שחצתה את רף 3,600 בני אדם המתים.
ובתוך כך אמש נחשף כי ייתכן והנגיף החל להתפשט בעיר כבר בחודש פברואר, שבועות רבים לפני המקרה המאומת הראשון בתפוח הגדול שהתרחש ב-1 במרץ.
לפי מחקרה של הדוקטור אדרינה הוגני מבית הספר לרפואה על שם גרוסמן באוניברסיטת ניו יורק עולה כי החולה הראשון בעיר, אישה בשונה השלושים לחייה שאובחנה ב-1 למרץ, אינה באמת הראשונה שכן ניתוח המוטציות הוויראליות שבגופה, לעומת חולים אחרים מעלה את הסברה כי מספר חולים כבר הכילו בגופם את הנגיף שבועות לפני כן.
במקביל קבוצה נוספת של חוקרים מבית הספר אייקאהן לרפואה בבית החולים מאונט סיני, שבחנו את הגנומים של חולי הקורונה בעיר קבעו כי החולים הראשונים בעיר שככל הנראה נדבקו בשל קשרים בסין, אינם קשורים בהכרח למאסת החולים המאוחרת יותר אשר קיבלה את הנגיף מאירופה.
העיר שהוכתה הכי קשות באמריקה (צילום: ניו יורק טיימס)
הנגיפים החדשים דמו לאלה שהגיעו מאירופה, ונראה כי מקורם בשלהי חודש ינואר ובראשית חודש פברואר, כך לפי אנה סילבה גונזלז מצוות המחקר אשר ניתח כ-84 חולי COVID-19 מתוך כ-800 מקרים שטופלו במערכות בית החולים מאונט סיני. החוקרים לבסוף הגיעו למסקנה כי מיעוט מקרב החולים נדבקו ישירות על ידי אזרחי סין או אנשים שביקרו בסין אלא בעיקר מתנועה שהתרחשה בין אירופה וארה"ב.
במקביל הצהיר המושל קואומו כי העקומה אמנם עוברת השטחה אך שאין זה הזמן להרפות מהמשמעת הקולקטיבית במלחמה בנגיף ובאותה הזמדנות הודיע המושל כי תשלומי האבטלה יורחבו לתקופה של כ-39 שבועות עבור אלה שהושפעו מהמגיפה, וכי תשלום מיוחד של כ-600 דולרים יוענק לכל תושב אשר הגיש בקשת אבטלה ובקשתו אושרה.