הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מדינות צפון-מזרח ארה"ב נערכות ליום שאחרי הקורונה: המושלים הכריזו על הקמת צוות מיוחד
שש המדינות, ביניהן גם ניו יורק וניו ג'רזי, ישלחו נציגים בריאותיים וכלכליים כדי לדון בנוגע לדרכים שבהן ניתן "לפתוח מחדש" את האזור, וזאת למרות שטרם נקבע המועד לכך. המושל קואמו: "נגבש את התוכניות לפי מידע ובהתייעצות עם מומחים, ולא לפי דעת הציבור או פוליטיקה"

על רקע המגפה הבריאותית חסרת התקדים שפוקדת את ארה"ב (ואת העולם כולו), המושלים בשש מדינות צפון-מזרחיות הודיעו היום (שני) על הקמת צוות מיוחד, במסגרתו המנהיגים המקומיים ידונו בנוגע לדרכים הבטוחות ביותר שבהן ניתן "לפתוח מחדש" את האזור כולו. עם זאת, חשוב להסביר כי המועד שבו המהלך צפוי לקרות טרם גובש.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אילוסטרציה (צילום: רויטרס)

 

מי שחשף את הקמת הצוות המיוחד הוא מושל ניו יורק, אנדרו קואמו, שקיבל בבזרועות פתוחות את שיתוף הפעולה מצד המושלים בניו ג'רזי (פיל מרפי), קונטיקט (נד למונט), פנסילבניה (טום וולף), רוד איילנד (ג'ינה ריימונדו) ודלוואר (ג'ון קרני).

למעשה, הצוות המיוחד יכלול 3 נציגים מכל מדינה: הראשון יהיה ראש הסגל של המושל, ואליו יצטרפו מומחים לבריאות (ככל הנראה, מנהלי מחלקת בריאות הציבור במדינות השונות) ולכלכלה.

 

 

עוד הסביר המושל קואמו כי לדעתו יש לגשת לסוגיית הפתיחה מחדש ברמה המקומית: "עלינו לזכור שכל התוכניות צריכות להיות מגובשות לפי מידע ובהתייעצות עם מומחים, ולא לפי דעת הציבור או פוליטיקה", הוא אמר והוסיף כי על אף הקמת הצוות המיוחד, בסופו של דבר כל מדינה תקבל החלטה משלה.

 

 

"אני לא סבור שנמצא אסטרטגיה זהה שתעבוד בכל המדינות, כי כל מושל מתמודד עם מצב אחר במדינתו", מסר קואמו. במצב אופטימלי, נתאם את התוכניות ברמה הגיאוגרפית. לנגיף לא אכפת מהגבולות של מדינה כלשהי".

 

שורה עליונה, מימין לשמאל: מרפי, קואמו, למונט; שורה תחתונה: קרני, ריימונדו, וולף

 

במקביל לנעשה בצפון-מזרח ארה"ב, הנשיא טראמפ ממשיך לכוון לפתוח את המדינה כולה לקראת ה-1 במאי. מוקדם יותר היום, הנשיא פרסם הודעה בחשבון הטוויטר ובה הגיב לדיווחים על הקמת הצוות המיוחד.

כהרגלו, הוא האשים את התקשורת וכתב: "כדי ליצור עימות ובלבול, חלק מה'פייק ניוז' אומרים שהמושלים יקבלו את ההחלטה לפתוח מחדש את המדינה...שלא יהיה ספק, זוהי החלטה של הנשיא, ויש סיבות לכך. ולמרות זאת, אני והממשל שלי עובדים במקביל עם המושלים, וזה יימשך. אני אקבל החלטה בקרוב, לאחר התייעצות עם המושלים ואחרים", כלשון ההודעה.

 

 

כאשר המושל קואמו נשאל על כך במהלך מסיבת העיתונאים שערך הבוקר, הוא השיב: "בוא נחכה ונראה מה תהיה התוכנית של הממשל הפדרלי. לדעתי, המושל וולף צודק והנשיא השאיר את ההחלטה בידי המדינות".

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE