הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
עימות חזיתי: קואומו מאיים על טראמפ בתביעה משפטית, "אפר את פקודותייך אם אחשוב כי מדובר בסיכון תושבי ניו יורק"
המושלים הליברלים בניו יורק ובקליפורניה מחזיקים את הכלכלה בקפאון. בינתיים הנשיא כבר מבקש להתחיל לחמם מנועים האם זהו העימות הגדול לפני עונת הבחירות שיכריע את גורל הנשיאות?

מושל מדינת ניו יורק אנדרו קואמו הודיע הבוקר כי יפר את הוראות נשיא ארה"ב אם בניסיונו לחדש את הפעילות הכלכלית יסכן את חיי תושבי מדינת ניו יורק.

בראיון שהעניק הבוקר (יום ג') לערוץ החדשות CNN מסר המושל בן ה-64 כי למרות שהוא חושב שהנשיא עשה את הצעד הנכון בהקפאת הטיסות מסין, הרי שלא הוא זה אשר הורה על הקפאת הכלכלה האמריקנית, ולכן לא הוא זה שיכול להורות על פתיחתה מחדש. שכן זהו צעד אשר מושלי המדינות לקחו על עצמם באופן עצמאי. "ייתכן ויהיה לנו משבר חוקתי בין הממשל ובין המדינות, ולכן ניאלץ להכריעו בבית המשפט" רמז המושל שהודיע באופן נחרץ כי הוא לא מחוייב להורואת מהבית הלבן.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


היחסים בין צמד הניו יורקרים המוצאים עצמם באור הזרקורים העולמי ידעו במהלך העשורים השונים עליות ומורדות. כבר בהיותו איל נדל"ן הכיר טראמפ את אביו של קואמו שהיה בעצמו מושל, וגם בשנים שלאחר מכן השניים שמרו על יחסים של הערכה הדדית שלוותה במידה מסוימת של חשדנות.

עם זאת, בשל השמועות כי מושל מדינת ניו יורק עלול להיות מגוייס לקמפיין ביידן, ואף להחליף את המועמד הישיש, נראה כי המתח בין השניים מגיע עתה לנקודת שיא דווקא כשמדובר בחידוש הפעילות הכלכלית במדינה העשירה באמריקה.

בינתיים, קליפורניה וניו יורק עובדות בקצב מעט איטי יותר מאשר הבית הלבן, בכל הנוגע לפתיחת הכלכלה מחדש. ואכן, קשה שלא לראות את הרובד הפוליטי. המושלים הדמוקרטים של צמד המדינות החשובות באמריקה הופכים את המאבק הכלכלי לנושא חדשותי, ויש המעריכים כי אחת הסיבות לכך הינה העובדה שהמושלים למעשה משתמשים בשיתוק הכלכלה ככלי פוליטי נגד נשיא רפובליקני הנמצא בשנת בחירות.

 

הנשיא, מבקש להחזיר את הכלכלה למסלול מוקדם ככל הניתן (צילום: AP)

אמש מסר הנשיא בנחרצות לכתבת חדשות CBS כי "כל מה שעשינו היה מושלם, יש לנו סמכות מוחלטת להחליט מתי הכלכלה תיפתח".

נכון לעתה כ-25,000 בני אדם איבדו את חייהם בארה"ב כתוצאה מנגיף הקורונה, כאשר מספר המקרים המאומתים חצה את רף 600,000.

במקביל, בצד השני של האוקיינוס, איטליה, וספרד החלו לתת לחנויות קטנות את הזכות לפתוח מחדש את שעריהן, עם מספר עובדים מצומצם, עם זאת הנשיא הצרפתי עמנואל מאקרון מסר כי "לפנינו עוד דרך ארוכה", בטרם יחליטו בארמון האליזה לפתוח מחדש את הכלכלה השביעית בגודלה בעולם.

בתוך כך, אמריקנים רבים תובעים מהממשל לנקוט פעילות מיידית במטרה לחייב חברות אמריקניות להשיב את שרשרת אספקת ייצור הציוד הרפואי לשטחי ארה"ב, שכן העולם תלוי מדי בסחורות המיובאות ומיוצרות בסין.

גם מזכיר נאט"ו ינס סטולנברג השבדי (הידוע כחבר אישי של הנשיא), הודיע כי ראשי נאט"ו ייפגשו במהלך השבוע במטרה לדון בהעברת הייצור של אספקת הציוד הרפואי חזרה למדינות המערב.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE