הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
תושבי ניו יורק וניו ג'רזי יידרשו להישאר בבתים במשך לפחות חודש נוסף
בתיאום עם מקבילו בניו ג'רזי, המושל קואמו הודיע באופן רשמי על הארכת מדיניות NY PAUSE שבה התושבים התבקשו להסתגר בבתים. מעבר לכך, החל ממחר התושבים ייאלצו לחבוש מסכות כאשר יצאו מהבית ולא יוכלו לשמור על ריחוק חברתי, למשל בתחבורה ציבורית

"NY PAUSE" - המדיניות שבמסגרתה תושבי ניו יורק נדרשים להישאר בבתים מלבד סידורים חיוניים, תוארך עד ה-15 במאי לכל הפחות, וזאת כחלק מהמאמץ לבלום את המשך התפשטות נגיף הקורונה. כך הודיע הבוקר (חמישי) מושל המדינה, אנדרו קואמו.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


החל ממחר, תושבי המדינות ייאלצו לשים מסכות ביציאה מהבתים (צילום: AP)

 

החלטת המושל התקבלה בתיאום עם המושלים במדינות השכנות, ביניהם גם פיל מרפי מניו ג'רזי שהוסיף כי בתי הספר במדינתו יישארו סגורים עד למועד החדש שנקבע - ה-15 במאי - ויתכנו הארכות נוספות של המדיניות.

לדברי קואמו, העובדה שמרבית התושבים נשארים בבית מסייעת במאבק בנגיף, וזאת למרות הנתונים העגומים באזור הטריי-סטייט (ניו יורק, ניו ג'רזי וקונטיקט): יותר מ-300 אלף חולי קורונה ויותר מ-20 אלף מקרי מוות בתוך חודש וחצי. בעיר ניו יורק עצמה דווח על כ-123 אלף חולים וקרוב ל-9 אלף מקרי מוות.

חשוב להדגיש כי הזינוק שנרשם בשבוע האחרון במקרי המוות הוא ככל הנראה תוצאה של ההנחיות החדשות של המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), לפיהן יש למנות במניין הקורבנות גם מקרי מוות ש"ככל הנראה קשורים" לקורונה. מדובר באותם אנשים שהרופאים חשדו שהם נשאי הנגיף, אולם הם מתו עוד בטרם עברו בדיקה או קיבלו טיפול כלשהו.

על אף הטרגדיה הקשה שפוקדת את המדינה, קואמו ביקש להצביע על מספר סימנים לאופטימיות. ראשית כל, ניו יורק רשמה יום נוסף שבו כמות המאושפזים נמצאת בירידה. בנוסף, בפעם הראשונה מזה שבועות נרשמה ירידה בכמות החולים הזקוקים לאשפוז במחלקת טיפול נמרץ, כמו גם בכמות הזקוקים לאינטובציה (צנרור קנה).

עם זאת, ראוי לזכור כי מקרי המוות הם "נתון מתעכב", דהיינו יתכן מצב שבו נתון זה ימשיך לעלות דווקא בזמן שכמות המאושפזים ממשיך לרדת. למעשה, מקרי המוות שנרשמים כיום משקפים את תמונת המצב בבתי החולים לפני כשבועיים.

 

מושלי ניו יורק וניו ג'רזי, אנדרו קואמו ופיל מרפי (צילום: AP / Getty Images)

 

במקביל, קואמו ומרפי גיבשו הנחיה מחייבת לתושבי שתי המדינות, בה עליהם לכסות את הפנים (את האף ואת הפה) באמצעות מסכה או בד כאשר יוצאים מהבית ולא יכולים לשמור על ריחוק חברתי. על אף שמדיניות זו גובשה בניו יורק רק אתמול, הבוקר חתם קואמו על צו נוסף שמרחיב את המדיניות, וכעת היא תהיה בתוקף עבור מי שעושה שימוש בתחבורה ציבורית ושירותי נסיעות שיתופיות (אובר, ליפט וכדומה).

המדיניות תקפה עבור בני שנתיים ומעלה, והיא תיכנס לתוקף מחר (שישי). עם זאת, המושלים הסבירו כי אין בכוונתם לאכוף את המדיניות באמצעות עונשים, ובמקום הם מקווים שהציבור הרחב יתגייס למען הזולת.

"אני לא יכול להכריח 17 מיליון איש לחבוש מסכות", אמר קואמו, "אבל אני מאמין שהם יעשו זאת. מה שהם עשו עד כה עובד, והצורה שבה התושבים יפעלו תסייע למדינה להתקדם הלאה".

 

אזור טיימס סקוור נטוש לחלוטין, בשבוע שעבר בניו יורק (צילום: Getty Images)

 

ראש עיריית ניו יורק, ביל דה-בלאסיו, הסביר הבוקר כי הוא מעוניין לראות שלושה נתונים קריטיים יורדים במשך עשרה ימים רצופים לפני שהעיר "תתקדם לשלב הבא בטיפול המשבר". שלושת הנתונים הם: ירידה באשפוזים, ירידה באשפוזים בטיפול נמרץ וירידה בכמות בדיקות הקורונה החיוביות.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE