- בלתי נתפס: 26 מיליון בקשות לקבלת דמי אבטלה הוגשו בארה"ב
- רופאים בסין, קוריאה, ואיטליה אובדי עצות: חולים ששוחררו נמצאו 'חיוביים מחדש' גם לאחר 70 יום
- חתן פרס נובל לכלכלה יוסף שטיגליץ: "תגובת ארה"ב לנגיף, כמו מדינת עולם שלישי, האם אנו בדרך לשפל גדול חדש? כן"
- "נפציץ אותם על הים ונהרוס אותם": טראמפ הורה על שינוי הוראות הפתיחה באש לאחר סדרת תקריות חריגות במפרץ הפרסי
בדומה לרשויות מקומיות נוספות, גם ניו יורק ערכה לאחרונה מחקר בנוגע לנוגדנים לנגיף הקורונה, ומוקדם יותר היום (חמישי) חשף מושל המדינה, אנדרו קואמו, כי התוצאות מצביעות על כך שכ-14% מהתושבים נדבקו והחלימו בשלב מסוים בחודשים האחרונים.
למעשה, עם קרוב ל-20 מיליון תושבים, המחקר מצביע על כך שיתכן ש-2.7 מיליון נדבקו בנגיף - נתון הגבוה פי 10 ממניין הנדבקים הרשמי כיום, כ-263 אלף.
טיימס סקוור, מוקדם יותר השבוע (צילום: Getty Images)
המושל קואמו הסביר כי המחקר נעשה באמצעות 3,000 דגימות אקראיות שנלקחו מ-40 עמדות ב-19 מחוזות שונים. על אף שמסקנות הדו"ח מצביעות על כך שישנם הרבה יותר חולי קורונה ממה שסברו עד כה, ישנה גם בשורה חיובית: אם אכן יש כ"כ הרבה חולים, שיעור התמותה של הנגיף נמוך באופן משמעותי ממה שחשבו עד כה.
נכון להבוקר, בניו יורק דווח על כ-16 אלף קורבנות כתוצאה מהידבקות בנגיף, או כ-16% מכלל חולי הקורונה. לעומת זאת, אם מתייחסים לנתוני הדו"ח (2.7 מיליון חולים), שיעור התמותה עומד על חצי אחוז - נתון שכמובן נמוך באופן דרמטי (אם כי, עדיין גבוה פי 5 משיעור התמותה של השפעת "הרגילה").
NEW: The first phase of results from a statewide antibody study are in.
— Andrew Cuomo (@NYGovCuomo) April 23, 2020
We collected approximately 3,000 antibody samples from 40 locations in 19 counties.
Preliminary estimates show a 13.9% infection rate.
עם זאת, קואמו הסתייג מעט והזכיר כי מניין הקורבנות הרשמי של מחלקת הבריאות במדינה אינו מונה מקרי מוות ביתיים, או כאלה שבהם קיים חשד שמדובר בקורבן של הנגיף (במקרים רבים המטופל מת בטרם אובחן כנשא קורונה באופן וודאי).
המושל קואמו (צילום: Getty Images)
לפי החוקרים, נוגדנים לקורונה נמצאו ב-21.2% מהנבדקים מהעיר ניו יורק (יותר מכל עיר או מחוז אחר בניו יורק). בלונג איילנד נמצאו נוגדנים ב-16.7% מהנבדקים, ואילו בקרב תושבי ווסטצ'סטר ורוקלנד הנתון עומד על 11.7%.
מסקנות המחקר תואמות לאלו שפורסמו ע"י חוקרים בצדה השני של ארה"ב - לוס אנג'לס. כזכור, השבוע פורסם מחקר של מחלקת בריאות הציבור במחוז (בשיתוף עם אוניברסיטת דרום קליפורניה, USC) שבו קרוב ל-900 דגימות דם אקראיות נדבקו. ב-2.8% עד 5.6% מהנבדקים אותרו נוגדנים לנגיף שכבר היו קיימים במערכת הדם, כך הסבירה מנהלת המחלקה, ד"ר ברברה פרר.
טווח זה, 2.8% עד 5.6%, מתורגם ל-221 אלף עד 442 אלף תושבים שיתכן שנדבקו בנגיף וכלל לא ידעו זאת. חשוב להסביר כי המחקר נעשה בתחילת החודש, כך שהמסקנות רלוונטיות עבור ה-9 באפריל בלבד. לכאן או לכאן, מדובר בהרבה יותר מקרים של הידבקות בקורונה ממה שדווח עד אותו יום, כ-14 אלף.
"למרות שבכל יום אני מדווחת על אלפי תושבים שאובחנו כנשאי הנגיף, בדיקות סרולוגיות מראות שמאות אלפים כבר הצליחו לייצר נוגדנים לקורונה, וזאת מכיוון שהם נדבקו בנגיף בשלב מסוים במהלך החודשים האחרונים", הסבירה ד"ר פרר, והוסיפה כי המחקר עלול להצביע על כך שכמות חולי הקורונה בארה"ב כולה גבוהה עד פי 55 ממה שדווח עד כה - כ-800 אלף.
המחקר שבוצע בלוס אנג'לס הגיע למסקנות דומות לזה שבוצע בניו יורק (צילום: מחלקת בריאות הציבור במחוז לוס אנג'לס / USC)