כ-350 אלף תושבי נבאדה הגישו בקשה לקבלת דמי אבטלה בששת השבועות האחרונים - שיא חדש וכמות כפולה מהשיא שנקבע במהלך המשבר הכלכלי העולמי ב-2007/2008.
שלט שמדגיש את נושא הריחוק החברתי, כפי שהוצב לצד השלט המפורסם בעיר (צילום: Getty Images)
מאות הפגינו במרכז העיר לאס וגאס במהלך סוף השבוע, בדרישה שהמושל סטיב סיסולק יאפשר לפחות לחלק מבתי העסק להיפתח מחדש. כזכור, בין המושל לבין ראשת העיר של לאס וגאס, קרוליין גודמן, קיימים מתחים גדולים. גודמן מבקשת לאפשר לבתי הקזינו להיפתח מחדש, ולפני כשבועיים היא כינתה את סגירתם כ"טירוף מוחלט". אלא שהמושל הגיב והבהיר כי רק השיקול הבריאותי ינחה את קבלת ההחלטות שלו.
ובזמן שהמנהיגים מנהלים ויכוחים ביניהם, התושבים ממשיכים לסבול. לפי חברת Applied Analysis המתמחה בחקר כלכלי בלאס וגאס, 25% מתושבי העיר נותרו ללא עבודה בעקבות משבר הקורונה. כאמור, כ-350 אלף הבקשות לקבלת דמי אבטלה מהוות שיא חדש (והנתון הגבוה ביותר מאז שנבאדה הפכה למדינה אמריקאית ב-1864).
חשוב לזכור שבכל רחבי ארצות הברית נגרמו שיבושים קשים לחיי היום-יום, אולם לאס וגאס היא מעט שונה. ערים כמו לוס אנג'לס, ניו יורק, סן פרנסיסקו ומיאמי כמובן מושכות אליהן לא מעט תיירים, אך הכלכלות המקומיות לאו דווקא מבוססות אך ורק על התיירים. ניו יורק, למשל, היא המרכז הפיננסי העולמי, סן פרנסיסקו נמצאת בסמוך לעמק הסיליקון ובלוס אנג'לס יש את תעשיית הקולנוע.
אך לאס וגאס נשנעת הרבה יותר על התיירים, וכאשר הביקוש לחופשות בעיר ירד לרמה אפסית, ניתן להבין את גודל הפגיעה.