במשך 22 שנים עבד בנימין שפר ברשות התחבורה בניו יורק (MTA) ונחשב לעובד מצטיין שאף הציל קרון נוסעים ברכבת התחתית בעיר מפירומן.
אמש נפטר שפר בן ה-58 בבית החולים מיימונידס בברוקלין, בו אושפז לאחר שחלה במגפת הקורונה. טרם מותו , התגייסו עמיתיו לעבודה על מנת להשיג עירוי פלזמה במטרה להצילו. הם הצליחו, אך למרבה הצער, זה כבר היה מאוחר מידי.
"לצערנו, בזמן שבן קיבל את הטיפול המיוחל, הוא כבר היה מחובר למכונת ההנשמה, מה שהופך את הטרגדיה לקשה ומתסכלת עוד יותר", מסר מעסיקו.
בנימין שפר ז"ל. צילום: איגוד העובדים TWU
לפחות 96 עובדי MTA הלכו לעולמם בעקבות הידבקות בקורונה, בעיר ניו יורק, בה כידוע התפרצות הנגיף עצומה ביותר וגבתה עד כה בשטחה למעלה מ-18 אלף קורבנות.
בנימין שפר היווה דמות מוכרת בקהילה היהודית בניו יורק אשר פעל רבות למענה. הוא שירת כמתנדב במשרה חלקית במשטרה המקומית וכאמור, עבד ברכבת התחתית, בה שימש ככרטיסן.
בשנה שעברה, דיווחנו כאן בחדשות היברו ניוז על מאבקו לקבל חופשת ראש השנה בתשלום לאחר שלתדהמתו נדרש להוכיח כי הוא יהודי שומר מצוות.
"זה מריח לנו כמו אנטישמיות ובהחלט אנטי זכויות עובד", הגיב אז בהצהרתו איגוד העובדים הניו יורקי TWU, בעקבות העובדה ששפר הגיש באותה עת, את בקשתו לחופשה שלושה שבועות טרם מועדה, כפי שדורשות ההנחיות.
"אני חש מושפל", אמר אז שפר לכלי התקשורת והוסיף: "האם עכשיו אני אמור מידי שנה למלא טפסים לגבי אמונתי?". בסופו של דבר מאבקו הצליח והוא זכה לקבל את תנאיו ולחגוג את ראש השנה במסגרת חופשתו בתשלום.
"הוא היה מחוייב לקהילה היהודית, אך לא חשש לחשוף מקרי גזענות ושחיתות בתוכה, אפילו אם הדבר פגע בחייו האישיים", סיפרה בת זוגו ליסה סמיד.
בשנת 2018 זכה שפר לתעודת הוקרה מה-MTA בזכות תגובתו המהירה לפינוי נוסעים מהרכבת לאחר שאדם חולה נפש שפך בנזין בקרון והתכוון להצית אותו.
"צעקתי לכולם לצאת ושזהו מצב חירום", סיפר אז שפר לכלי התקשורת. הוא נאלץ להפסיק זמנית את עבודתו בשל הטראומה ממנה סבל בעקבות האירוע.
"בן מת כגיבור שהגן על עירו, תושביה והרכבת שאהב", ספד לו חברו רוברט דיימונד.