הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
לאור הירידה בביקוש: בואינג מפטרת 16 אלף עובדים
מרבית העובדים שיעזבו את היצרנית שייכים לחטיבת המטוסים המסחריים, דבר שבהכרח יביא להאטה משמעותית בקצב הייצור. למעשה, מדובר ב-10% מכלל העובדים של החברה. זו כמות אדירה של עובדים, אנחנו מקווים שמרבית האנשים שיעזבו יעשו זאת מרצון", הסביר המנכ"ל

בכוונת יצרנית המטוסים האמריקאית בואינג לפטר אלפי עובדים ולצמצם באופן ניכר את קצב הייצור של מטוסים חדשים, וזאת על רקע הצניחה החופשית שנרשמה בביקוש לטיסות מסחריות.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)

 

בהודעת החברה הוסבר כי 10% מכוח העבודה, או כ-16 אלף איש, יאבדו את מקום עבודתם. בשלב ראשוני, יוצע לעובדים המבוגרים יותר לצאת לפנסיה מוקדמת, אולם אם לא תהיה ברירה, החברה תפטר עובדים.

חטיבת המטוסים המסחריים צפויה להיפגע בצורה הקשה ביותר, שכן כ-15% מכוח העבודה ייעלם. בעקבות כך, כבר עתה ברור כי בואינג תאט באופן משמעותי את הקצב שבו היא מייצרת שניים מהדגמים המובילים שלה: הבואינג 777 והבואינג 787 "דרימליינר".

דיוויד קלהון, מנכ"ל החברה, הסביר כי "הביקוש לטיסות ירד לרמה אפסית בשל המגפה העולמית". עוד הסביר המנכ"ל כי טרם ברור כמה עובדים יפוטרו, שכן ל-70 אלף מהם הוצעה חבילת פיצויים גדולה במיוחד: "זו כמות אדירה של עובדים, אנחנו מקווים שמרבית האנשים שיעזבו יעשו זאת מרצון".

 

מפעלי בואינג בסיאטל. קצב הייצור יירד באופן משמעותי (צילום: Shutterstock)

 

ככל הנראה, גל הפיטורים יימשך עד תום השנה הנוכחית, כך שיתכן שלפחות חלק מהמפוטרים הצפויים בכל זאת יזכו לקבל משכורת קבועה במשך כמה חודשים נוספים. 

כזכור, בשבוע שעבר דיווחנו על כך שמשבר הקורונה ייאלץ את בואינג לדחות שוב את המועד שבו החברה צופה כי מטוסי ה-737MAX ישובו לשחקים. אם עד כה סברה יצרנית המטוסים האמריקאית שהמטוס הבעייתי ימריא שוב לקראת הקיץ, הרי שכעת ראשי החברה מבינים כי הדבר ככל הנראה לא יקרה עד הסתיו.

לפני שהמטוס יחזור לשירות סדיר בקרב חברות התעופה, על בואינג להשלים שני עדכוני תוכנה קריטיים, כמו כן לעבור מספר מכשולים נוספים, ביניהם גם טיסת אישור מחדש מטעם רשות התעופה הפדרלית (FAA). "משבר הקורונה גרם לסיבוכים רבים בתהליך החזרה של מטוסי ה-MAX", אמרו בבואינג, "אך עוד לפני המשבר רשמנו התקדמות גדולה".

שתי התרסקויות קשות שגבו את חייהם של 346 בני אדם הובילו לקרקוע. האירוע הראשון התרחש ב-29 באוקטובר 2018 מול חופי אינדונזיה כאשר טיסת ליון אייר 610 התרסקה אל תוך ים ג'אווה עם 189 נוסעים ואנשי צוות. חודשים ספורים לאחר מכן, ב-10 במרץ, התרסקה טיסת אתיופיאן איירליינס בדרכה לקניה עם 157 נוסעים ואנשי צוות.

כבר באותו יום הודיעה אתיופיאן כי היא מקרקעת את כלל מטוסי ה-MAX, ובתוך שלושה ימים כל 385 הדגמים ברחבי העולם קורקעו אף הם. על אף הוצאתו משירות, בואינג המשיכה לייצר את המטוס, הן כדי להפגין אופטימיות לגבי השבתו לאוויר והן כדי שלא לפטר עשרות אלפי עובדים, אך בראשית חודש ינואר האחרון הוחלט שאין מנוס מלבד עצירת פס הייצור עד שרשות התעופה הפדרלית (FAA) תיתן את האישור הסופי להחזיר את המטוס לשירות סדיר בכלל חברות התעופה.

אם לא די בכך, בחודש ינואר (להזכירכם, זמן קצר לפני שמשבר הקורונה החל בארה"ב) הודיעה בואינג כי סיימה את השנה הקודמת עם נתון הזמנות שלילי (דהיינו, החברה קיבלה יותר ביטולים מהזמנות) - דבר שלפי בואינג "לא קרה בשלושים השנים האחרונות".

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE