הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
"האפוקליפסה הקמעונאית" נמשכת: רשת ג'יי קרו הכריזה על פשיטת רגל
על אף ההכרזה, בכוונת רשת הביגוד להמשיך בפעילות המלאה, וזאת בזכות הבקשה מסוג צ'פטר 11 שהוגשה. נושי החברה סיכמו על מחיקת חוב במטרה להפוך אותה לרשת רווחית. בשלב זה, אין כל כוונה לבצע הנפקה ראשונה לציבור כפי שתוכננה תחילה

חברת ג'יי קרו גרופ (בעלת המותגים ג'יי קרו ומיידוול) הפכה לתאגיד הענק הראשון בארצות הברית שמכריז על פשיטת רגל בעקבות משבר הקורונה, ובענף קיים חשש כבד שזוהי רק ההתחלה.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)

 

בהודעה שפרסמה הבוקר, הרשת הסבירה כי החלה בתהליך פשיטת הרגל באמצעות הגשת בקשה מסוג "צ'פטר 11" - כזו שתעניק לה הגנה מסוימת מפני הנושים. בהמשך, הרשת אף הודיעה כי הגיעה לסיכום עם הנושים, וכעת יתאפשר לה להפוך חוב בסך 1.65 מיליארד דולר להון עצמי.

יחדיו, שני המהלכים הללו צפויים לאפשר לרשת לצאת מפשיטת הרגל כחברה רווחית. עם זאת, התוכניות לבצע הנפקה ראשונה לציבור (IPO) בוטלו לאלתר בשל ההכרזה.

מנכ"לית הרשת, ג'אן סינגר, ביקשה לשים סוף לשמועות לפיהן הרשת מתכוונת לסגור סניפים: "נמשיך בפעילות השגרתית והרגילה שלנו", היא מסרה.

 

בדומה לעסקים רבים, גם סניפי ג'יי קרו נסגרו בשל המשבר (צילום: רויטרס)

 

כזכור, לפני כחודש דיווחנו בנוגע לחשש שקיים בקרב חברות הענק לפיו משבר הקורונה יזרז את "האפוקליפסה הקמעונאית". רשת ג'יי קרו סומנה כבר אז כחברה שעלולה לספוג מהלומה כלכלית לא פשוטה בעקבות המשבר, לצד רשתות ותיקות יותר כגון JCPenney וסירס.

"חברות הענק שלא הצליחו למצוא את עצמן בעולם האינטרנטי עוד בטרם המשבר, יתקשו להתאושש ממנו", טוען מארק כהן, מנהל בית הספר לקמעונאות בחוג למנהל עסקים באוניברסיטת קולומביה שבניו יורק.

במהלך ימי המשבר, לא מעט רשתות נאלצו לסגור את כלל הסניפים. מעבר לכך שחברות הענק מפספסות הכנסה של מאות מיליוני דולרים, עליהן להתמודד עם בעיה נוספת: הוצאתם של מאות אלפי עובדים לחופשות ללא תשלום. אם לא די בכך, מרבית הצרכנים מתרכזים כעת ברכישת פריטים הקשורים למגפה - נייר טואלט, חומר חיטוי ועוד - ופחות מחפשים אחר פריטים אחרים.

סוגיית הביקוש צפויה להיות חשובה ביותר כאשר ארה"ב תחזור לשגרה, שכן ככל שהביקוש יהיה נמוך, יהיה קשר יותר לאותן רשתות ענק להתאושש: "חנויות פיזיות סבלו מירידה במכירות בגלל האינטרנט הרבה לפני המשבר", מסביר רנדל קוניק מבנק ההשקעות "ג'פריז", "ואחריו הן ייאלצו להתמודד עם אותה מגמה, רק שהיא תקרה מהר עוד יותר".

 

ג'יי קרו הייתה הראשונה, אך האם היא תהיה האחרונה שתכריז על פשיטת רגל בעקבות המשבר? (צילום: Shutterstock)

 

למען הסר ספק, מרבית חברות הענק יכולות להמשיך להתקיים בחודשים הקרובים, אולם השאלה היא האם ביכולתן להמשיך ולהתקיים בשנים הבאות. סירס, לדוגמה, נמצאת כבר תקופה ממושכת לקראת קריסה מוחלטת. החברה לא רשמה רווח מאז 2010, ולמעשה מאז הפסידה סכום כולל העולה על 12 מיליארד דולר.

ערב משבר הקורונה, לרשת היו 182 סניפים בלבד, וכעת כולם נותרו סגורים והעובדים הוצאו לחל"ת. יתכן שהמשבר יביא לכך שהחברה תכריז על פשיטת רגל בפעם השנייה והאחרונה

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE