- טייקונית נדל״ן חדשה בשטח! קיילי ג׳נר רוכשת שטח חדש בשווי 15 מיליון דולר
- צפו: ארה"ב החלה לגייס מועמדים לשורות כוח החלל (Space Force) בפרסומת חדשה
- דיווח: קים ג'ונג און ביים את מותו כדי 'לחשוף בוגדים' במעגל מקורביו האישי
- חשש שהידבקות המונית החלה עוד בחודש ינואר: האם ראשוני חולי הקורונה בארה"ב בילו בפסטיבל הסרטים היוקרתי?
חייל בחיל הים האמריקאי אשר משמש כאחד מעוזריו האישיים של הנשיא טראמפ, אובחן כחולה קורונה, כך עולה מדיווחים של רשת סי. אן. אן.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
היות שמדובר באחד העוזרים האישיים (personal valet) שהוצב בבית הלבן (וככזה שיש לו גישה יומית וישירה למשפחה הראשונה, לרבות לנשיא טראמפ עצמו), הפרשה העלתה חשש שהנשיא נחשף לנגיף. לפי הדיווחים, הנשיא היה נסער כאשר שמע שאחד ממקורביו אובחן כחולה קורונה, ובעקבות כך הוא עבר בדיקה נוספת לזיהוי הנגיף, ולמרבה המזל התקבלו תוצאות שליליות.
בבית הלבן אישרו את הדיווחים, ובהודעה שפורסמה ע"י הוגאן גידלי, סגן דוברת הבית הלבן, הוסבר כי "היחידה הרפואית בבית החולים הודיעה לנו שאחד מהחיילים שהוצבו בבית הלבן אובחן כנשאי הנגיף. מאז האבחון, הנשיא וסגנו עברו בדיקות לזיהוי הנגיף שחזרו כשליליות, ומצבם הבריאותי נותר כטוב מאוד", כלשון ההודעה.
עוד דווח כי תסמיני המחלה החלו להופיע אצל החייל כבר בשעות הבוקר המוקדמות של יום רביעי, אך לא ברור מתי הוא עבר את הבדיקה עצמה.
הנשיא טראמפ, אתמול בבית הלבן (צילום: AP)
בבית הלבן מבצעים בדיקות קורונה בנשיא טראמפ, סגנו פנס ובכירים נוספים מדי שבוע. יתרה מכך, כל מי שבא במגע עם הנשיא או סגנו נדרש לעבור בדיקה, ובבית הלבן הוצבו בדיקות של חברת אבוט, המסוגלות לספק תוצאה בתוך כרבע שעה. עם זאת, עובדי הבית הלבן לא נוהגים לשמור על ריחוק חברתי, ורבים כלל אינם מוכנים לשים מסכות - ביניהם גם העוזרים האישיים.
באופן אירוני, הנשיא נשאל לגבי סוגייה זו מוקדם יותר השבוע כאשר עשה את דרכו לאריזונה, שם סייר במפעלי תאגיד האניוול. לדבריו, הוא לא חושש להיות במקומות סגורים כי כל הסובבים אותו עוברים בדיקות: "התוצאות מתקבלות בחמש דקות, יש לנו בדיקות מצוינות. אחרת לא היה מתאפשר להם לטוס איתי", הוא אמר.
ולמרות זאת, חשוב לזכור כי היעדר תסמינים ובדיקת קורונה שלילית אינם בהכרח מונעים את העברת הנגיף. לפי מומחים למחלות זיהומיות, תקופת הדגירה של הקורונה - הזמן שעובר מרגע החשיפה לנגיף ועד שמפתחים תסמינים - משתנה לאדם לאדם, ויכול להגיע לעד שבועיים שלמים. במרכזים לבקרת מלחות ומניעתן (CDC) מעריכים כי תקופת הדגירה הממוצעת של הקורונה הינה כחמישה ימים.
ב-CDC אף ממליצים לאנשים בריאים שהיו במגע עם חולי קורונה, להישאר בבית במשך לפחות 14 ימים מרגע החשיפה, למדוד חום פעמיים ביום ולהתרחק מאנשים שנמצאים בקבוצת הסיכון לחלות במחלה.