הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
המירוץ לחיסון: מודרנה חשפה ממצאים מעודדים, המחקר הקליני עובר לשלב הסופי
חברת התרופות תחל בעוד כעשרה ימים בשלב השלישי במחקר, וזאת במקביל להרחבת מערך הייצור. המטרה: 500 מיליון מנות חיסון נגד קורונה בשנה, החל מעוד כמה חודשים. המנכ"לית: "מתחייבים לפעול בצורה מהירה ובטוחה כדי לסייע במאבק במגפה העולמית"

חברת הביוטכנולוגיה מממסצ'וסטס, Moderna Inc, תחל בעוד כשבועיים בשלב השלישי והאחרון במחקר הקליני שמטרתו לייצר חיסון לנגיף הקורונה. מדובר בחברה הראשונה שמגיעה לשלב קריטי זה בארצות הברית.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אילוסטרציה (צילום: רויטרס)

 

דובר החברה, ריי ג'ורדן, אישר את הדיווחים והוסיף כי המעבר לשלב הבא יקרה ב-27 בחודש, אך כבר ב-21 ביולי תיפתח ההרשמה עבור מתנדבים. עוד הסביר כי החברה זקוקה ל-30 אלף מתנדבים בוגרים. המתנדבים צריכים להתחייב למעקב במשך שנתיים, וחלקם יקבלו את החיסון בזמן שחלק נוסף ישמשו כקבוצה הבקרה ויקבלו תרופת דמה (פלצבו).

המטרה של השלב השלישי היא לוודא שהחיסון מספיק בטוח, גם לטווח הארוך. לכן, מעבר לכך שהחוקרים יבחנו את השפעות החיסון (או הפלצבו), בכוונת החוקרים גם לבדוק האם החיסון משפיע על נוגדנים לנגיף.

כזכור, החיסון - mRNA-1273 - פותח במשותף ע"י מודרנה והמכונים הלאומיים לבריאות (NIH). בחודש מרץ האחרון הפכה מודרנה לחברת התרופות האמריקאית הראשונה שמזריקה חיסון ניסיוני בבני אדם. המתנדבים הגיעו למכון המחקר הרפואי של קייזר פרמננטה במדינת וושינגטון, שבאותם ימים דיווחה על קרוב ל-900 חולי קורונה (שהיה בזמנו שני רק לניו יורק).

"כל החוקרים הפכו להיות חלק מ'צוות קורונה'", אמרה ד"ר ליסה ג'קסון, החוקרת הראשית של המכון בסיאטל, "כולם רוצים לעשות ככל שרק ניתן כדי לסייע בשעת החירום הזו", היא הוסיפה.

 

ד"ר ליסה ג'קסון, החוקרת הראשית של המכון בסיאטל (צילום: AP)

 

הבוקר, מודרנה פרסמה את ממצאי השלב הראשון - זה שהחל במרץ ושבו השתתפו 45 איש. ראוי לציין כי שלב ראשון זה בחן אך ורק את הבטיחות של החיסון, ולא, את היעילות שלו כנגד הנגיף.

ולמרות זאת, קיימת אופטימיות גדולה, שכן החברה טוענת שכל 45 המשתתפים פיתחו נוגדנים לנגיף. אם לא די בכך, רמת הנוגדנים הייתה גבוהה פי 4, בממוצע, בהשוואה לאדם שחלה במחלת COVID-19 והחלים ממנה.

מנכ"לית מודרנה, סטפני בנסל, מסרה כי החברה "מחויבת לקדם את הליך הפיתוח באופן מהיר ובטוח ככל הניתן, תוך כדי שנשקיע במערך הייצור כדי שנוכל לסייע במאבק במגפה העולמית". על אף שמסגרת זמנים ברורה לא פורסמה, החברה סבורה שהיא יכולה לספק 500 מיליון מנות חיסון החל משנה הבאה.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE