קרוב ל-400 אנשים ברחבי 34 מדינות חלו בסלמונלה, כך על פי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), שהוסיף כי מקור ההתפרצות בבצל.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
הדיווחים הראשוניים החלו להתקבל לפני כחודש בשלוש מדינות, אולם בשבועות שחלפו מאז התקבלו מאות דיווחים נוספים, וכאמור, כעת ישנם 396 חולים, מתוכם 59 נזקקו לאשפוז בבית החולים.
בעקבות כך, ב-CDC הצליחו להבין כי מקור התפרצות הסלמונלה הוא במפעל ירקות בבייקרספילד שבקליפורניה (חברה בשם 'תומפסון אינטרנשיונל'). אי לכך, החברה הודיעה על ריקול עבור כלל מוצרי הבצל שיצאו מהמפעל, וב-CDC הסבירו כי הבצלים נשלחו לסופרמרקטים, מסעדות ועוד בכל חמישים מדינות ארה"ב, כמו גם בוושינגטון די. סי. ובקנדה.
Salmonella outbreak update: Do not eat, serve, or sell onions from Thomson International, Inc., or food made with them. This includes red, white, yellow, and sweet onions. 396 illnesses in 34 states. Read more: https://t.co/1uvWO6f6cZ pic.twitter.com/PXxCvSC3RN
— CDC (@CDCgov) August 1, 2020
ב-CDC הסבירו כי לרוב, הידבקות בחיידק מלווה בכאבי בטן עזים, שלשולים וכאבי ראש, העלולים להימשך שעות בודדות במקרה הטוב, וקרוב לשבוע במקרה הרע.
על אף שהחיידק התגלה רק בבצל סגול, ב-CDC ממליצים לזרוק לפח את כל מוצרי הבצל של תומפסון אינטרנשיונל: "אל תאכלו, תגישו או תמכרו בצלים של תומפסון", אמרו ב-CDC.