בימים הקרובים תתקבל החלטה האם להאריך שוב את סגירת המעברים הגבול ארצות הברית-קנדה, ועל אף שטרם נמסרה הודעה רשמית מוושינגטון, נראה שהרשויות בקנדה לא ממהרות לפתוח את הגבול מחדש.
מעברי הגבול יישארו סגורים בתקופה הקרובה (צילום: AP)
ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, התראיין אתמול (רביעי) לתקשורת המקומית בקנדה והסביר שארצו לא מתכוונת לפתוח את הגבולות, לפחות עד שארצות הברית תצליח להשתלט על התפרצות הקורונה.
"אני לא חושב שארצות הברית נמצאת במקום שבו נוכל להרגיש בנוח לפתוח את הגבולות ולאפשר לאנשים להיכנס ולצאת", הוא סיפר והמשיך, "המטרה המרכזית שלנו היא לשמור על בריאותם ובטיחותם של תושבי קנדה, וזה השיקול המוביל כאשר אנחנו מקבלים החלטות מסוג זה. אנחנו רואה מה קורה בארה"ב, ובשאר העולם, ועלינו לשמור על המגבלות הקיימות".
גוברות ההערכות: גבולותיה היבשתיים של ארה"ב לא ייפתחו מחדש עד 2021
ככל הנראה, אחת הסיבות המרכזיות שמובילות להחלטה של טרודו היא העובדה במהלך השבוע האחרון נרשמו שיאי תחלואה בארבע מתוך 13 המדינות האמריקאיות שגובלות עם קנדה - אלסקה, מינסוטה, מונטנה וצפון דקוטה.
ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו (צילום: AP)
חשוב להבהיר שעל אף שמספר הנדבקים בה נמוך באופן משמעותי מארצות הברית, קנדה גם סובלת מה"גל השני" של הקורונה.
נתוני הממשל מצביעים על כ-31 אלף נשאים חדשים בשבועיים האחרונים, ו-372 חולי קורונה מתו במהלך התקופה הזו. אך לשם השוואה, בארה"ב אובחנו כ-60 אלף נשאים, ו-985 חולי קורונה מתו במהלך היממה האחרונה.
"הגל השני מתיש אותנו", הודה טרודו, "אני חושב שכולנו חשים תחושת תסכול כי אנחנו נאלצים לעבור את זה שוב. הוכחנו שאנחנו מסוגלים להתגבר על זה ביחד, כפי שעשינו בתחילת המשבר. כעת אנחנו רואים שהתחלואה שוב עולה. החורף מעבר לפינה ועונת השפעות גם מתקרבת, ולכן אנחנו חייבים להשתלט על זה מחדש", הוא סיפר.
ראש הממשלה הסביר שהמדינה הפיקה לקחים מהגל הראשון: "יש בזה יתרון מסוים כי אנחנו יודעים איך לטפל בזה בצורה יותר ממוקדת. אנחנו יודעים איזה סוגי עסקים או פעילויות תורמים להפצת הנגיף, וזה מאפשר לנו לעשות את הדבר הנכון מבחינה בריאותית מבלי לגרום להרס כלכלי".
גשר "בלו וואטר" המחבר בין מישיגן לפרובינציה הקנדית אונטריו (צילום: AP)
טרודו אף התייחס לכך שקנדים רבים נוהגים להעביר את החורף בארצות הברית, בייחוד במדינות הדרומיות והחמות יותר: "אנחנו רואים את הנעשה בפלורידה, אריזונה וקליפורניה, ומקומות נוספים שבהם הנגיף לא נמצא בשליטה. העומס על מערכת הבריאות שם, בנוסף לענייני ביטוח הבריאות, מורידות את הסיכוי שתקבלו טיפול רפואי במידה הצורך".
למרות סגירת הגבולות ואזהרת המסע שפורסמה, טרודו הסביר ש"בסופו של דבר, אם מישהו בוחר לנסוע לשם, אין לנו שום כוונה לעצור אותם ולכלוא אותם בקנדה. יש לנו את חופש התנועה במדינה הזו, אך אנשים צריכים להבין שהם מסכנים את עצמם ואת קרובי משפחתם".