פוסטים המכילים מיסאינפורמציה בנוגע לשואה אינם מוסרים מטוויטר מכיוון שהם אינם עומדים באחד משלושת הקריטריונים שהרשת החברתית הציבה, כך טען מוקדם יותר היום (רביעי) מנכ"ל טוויטר, ג'ק דורסי, במהלך שימוע שנערך בקונגרס.
מנכ"ל טוויטר, ג'ק דורסי (צילום: Getty Images)
ביחד עם סונדר פיצ'אי (מנכ"ל אלפבית, חברת האם של גוגל) ומארק צוקרברג, דורסי מסר את עדותו המקוונת לחברי ועדת המסחר, המדע והתחבורה של הסנאט.
פייסבוק מגבירה את המאבק באנטישמיות: תכנים של מכחישי השואה יוסרו
הסנאטור קורי גרדנר - רפובליקני מקולורדו - שאל את דורסי כיצד הרשת החברתית שלו נאבקת בהפצת מידע מוטעה. מנכ"ל טוויטר השיב כי החברה כן מסירה תוכן כוזב, אך רק כאשר מדובר באחד משלושה נושאים ספציפיים: מידע שגוי או כוזב בנוגע לבריאות הציבור (למשל על 'תרופות פלא' לקורונה), פוסטים שנועדו לפגוע ביושר הבחירות או כאלה שמעודדים דיכוי בוחרים, וכאשר הפוסט מכיל תמונות או סרטונים ערוכים.
This is astonishing: Jack Dorsey says that Holocaust denial is not “misinformation” according to Twitter policy. pic.twitter.com/GhVn3u9ow8
— Alexander Nazaryan (@alexnazaryan) October 28, 2020
"אין לנו מדיניות כנגד מיסאינפורמציה ברמה הכללית, אלא רק בשלוש הקטגוריות האלו", הסביר דורסי, שהוסיף כי לטוויטר יש מדיניות האוסרת על הסתה לאלימות, ופוסטים המכילים הכחשת השואה בהחלט יכולים להימחק על כך.
מנכ"ל אלפבית, סונדר פיצ'אי (צילום: רויטרס)
תשובותיו של דורסי לא מצאו חן בעיני הסנאטור מקולורדו, ששאל אותו כיצד יכול להיות שאזהרה על "מיסאינפורמציה אפשרית" מצורפת לפוסטים מסוימים של הנשיא טראמפ, אך פוסטים שבהם עלי ח'אמנאי, המנהיג העליון של איראן, מכחיש את השואה או קורא למחוק את ישראל מהמפה, לא זוכים לאזהרה.
"בעיני זה מוזר שתוכן של הנשיא מקבל אזהרה מצורפת, אך לא הפוסטים של ח'אמנאי. מיליונים מתו וזה לא נוגד את מדיניותה של טוויטר?", שאל גרדנר. דורסי השיב לו: "זה מידע מוטעה, אך אין לנו מדיניות ספציפית כנגד מיסאינפורמציה מסוג זה".
בשבועות האחרונים, טוויטר הוסיפה את האזהרות למספר פוסטים של הנשיא שהכילו מידע שקרי, הן על התפרצות הקורונה והן על עמדות פוליטיות. אך הנשיא ורבים במפלגה הרפובליקנית רואים בזה כ"הוכחה" לכך שהרשתות החברתיות וענקיות הטכנולוגיה פועלות נגדם.
כאשר דורסי נשאל כמה החברה מוציאה בשנה על עניין הפיקוח בפוסטים, הוא השיב שהוא אינו יודע לומר את המספר מדויק. מארק צוקרברג טען שפייסבוק מוציא יותר משלושה מיליארד דולר בשנה בנושא, ואילו פיצ'אי סיפר שגוגל מוציאה מיליארד דולר בשנה.
הסנאטור טד קרוז מטקסס תקף את המנכ"לים ואמר: "שלושת העדים היום מהווים את האיום הגדול ביותר כנגד חופש הביטוי בארצות הברית".