יותר מ-50 מיליון מקרי קורונה נרשמו ברחבי העולם החל מיום ראשון,זאת על פי מרכז המשאבים של ג'ונס הופקינס.
ארה"ב, הודו וברזיל הן שלושת המדינות עם רוב המקרים ומהוות כמעט מחצית מספירת העולם. ארה"ב לבדה צפויה להגיע ל-10 מיליון מקרים כאשר מקרים ואשפוזים ממשיכים לטפס ונכנסת כעת לגל שלישי.
השבוע הגיעה ארה"ב לאבן דרך עגומה נוספת, כאשר היא עלתה על 120,000 מקרים מאומתים חדשים שדווחו מדי יום בימים חמישי עד שבת. יותר מ-237,000 אמריקאים מתו ממהנגיף מאז החלה המגפה, והמספר הממוצע הנע של מדד 7 ימים של מקרים חדשים, הוא כעת יותר מ-110,000, יותר מכפול ממה שהיה לפני חודש.
ד"ר אלברט קו, פרופסור יו"ר המחלקה לאפידמיולוגיה של מחלות מיקרוביאליות, בבית הספר לבריאות הציבור של ייל, הסביר בשבוע שעבר כי מספרים אלה יכולים להכפיל שוב לפני סוף השנה.
מומחים מודאגים גם לגבי זינוקים חדים נוסף בגרף המקרים, מכיוון שאמריקאים רבים שוקלים נסיעה ומפגש עם משפחה וקבוצות גדולות לחג ההודיה הקרב ובא וחגים אחרים.
בעוד שהוא טוען שבדיקות יכולות לעזור למצב, ראש ה-FDA לשעבר, הנציב סקוט גוטליב, הזהיר מפני התכנסויות חג ועודד את השימוש במסכות באיכות גבוהה במהלך ראיון על פני האומה ביום ראשון.
"בדיקה בהחלט יכולה לעזור. זה נבון לנסות להיבדק אם אתה הולך לקבץ יחד קבוצה של אנשים". "אבל אם יש לך אנשים קשישים בקבוצה זו, עדיין צריך להיות זהיר מאוד אם אתה הולך לחשוף אנשים צעירים בקבוצה רחבה יותר לאנשים מבוגרים ופגיעים."
שיעור ההידבקויות באסיה נותר מאוד נמוך והעולם תוהה איך
בעוד ארה"ב ממשיכה להתמודד עם המשבר, הנשיא הנבחר ג'ו ביידן אמר כי יודיע על כוח משימה לנגיף הקורונה שיתכונן ליישם את תוכנית ביידן-האריס שנקבעה על ידי הקמפיין.
מדינות רבות באירופה גם חווים גל שני- צרפת, ספרד ובריטניה ,כולן שוברות את תקרת המיליון מקרים במצטבר בסוף אוקטובר. שלושת המדינות יישמו צעדי נעילה חדשים בזמן שהן מנסות להילחם בהתפרצויות האחרונות.
מאידך, שיעור המקרים והידבקויות באסיה נותרו נמוכים יחסית, כאשר סין נוקטת צעדי בדיקות אגרסיביים בתגובה להתפרצויות.