עיריית לוס אנג'לס תחייב את כלל המגיעים ממדינות אחרות לחתום על טופס שבו הם מצהירים באופן רשמי על הסכמתם להיכנס לבידוד ביתי במשך שבועיים, ואלו שיסרבו לחתום על הטופס עלולים להידרש לשלם קנס של עד 500 דולר.
מוקדם יותר השנה ב-LAX (צילום: Getty Images)
חתימה על הטופס תהפוך לחובה החל מיום רביעי, ה-25 בנובמבר, הסביר ראש העיר אריק גרסטי. עוד מסר גרסטי כי נציגים מטעם העירייה יחלקו את הטופס במוקדי התחבורה הגדולים בעיר, לרבות נמל התעופה הבינלאומי LAX ותחנת הרכבות יוניון סטיישן.
"אם יש לכם דרך להימנע מנסיעות וטיסות, אתם מתבקשים לבטל את התוכניות. רק מקרי חירום ונסיעות חיוניות לצרכי עבודה צריכים לשמש כתירוץ לעלות על מטוס בימים אלו", מסר גרסטי.
בני 16 ומעלה המגיעים לקליפורניה ממדינות זרות או מדינות אחרות בארה"ב יתבקשו למלא את הטופס, בו מוסרים שם, כתובת מייל ומספר טלפון. החותמים אף יתבקשו לעיין במספר סעיפים המופיעים בטופס, לרבות ההמלצה ש"כל מי שמגיע לקליפורניה, כולל תושבי המדינה, צריכים לשהות בבידוד ביתי במשך 14 יום. במהלך הבידוד יש להגביל את המגע עם אנשים אחרים ככל הניתן".
ניתן למלא את הטופס מראש (באתר האינטרנט של העירייה כאן) או למלא אותו עם ההגעה לעיר המלאכים, אולם בעירייה הבהירו: "אי-מילוי הטופס עלול לגרור קנס כספי בסך 500 דולר".
טיסת יונייטד בנמה"ת LAX (צילום: בן קרול)
כזכור, לפני כעשרה ימים חתם מושל קליפורניה, גאווין ניוסאם, על אזהרת מסע חריגה, במסגרתה כלל המגיעים למדינה מתבקשים לשהות בבידוד ביתי במשך 14 ימים.
בהודעת מחלקת בריאות הציבור של קליפורניה הוסבר כי "כל מי שנכנס לקליפורניה, בין אם הוא מגיע ממדינה זרה או מדינה אמריקאית אחרת, צריך להיכנס לבידוד בביתו במשך שבועיים. אותם אנשים אף צריכים לצמצם ככל הניתן את כמות האנשים שבאים איתם במגע, גם כאשר מדובר בבני בית".
עם זאת, הובהר כי הבידוד לא חל על מי שנכנס לקליפורניה במסגרת "נסיעה חיונית", למשל לצרכי עבודה או לימודים. בנוסף, היות שקליפורניה חצתה אתמול את רף מיליון הנדבקים, המדינה "מבקשת מכלל התושבים להישאר בביתם, או לכל הפחות להישאר באזור מגוריהם ולהימנע מנסיעות שאינן חיוניות. מהלך זה עשוי לסייע להוריד את שיעור הנדבקים במדינה".
המושל ניוסאם הסביר בזמנו: "ביממה האחרונה הגענו לרף בלתי נתפס, מיליון מקרי קורונה, ואין שום סימן לכך שהתפשטות הנגיף נעצרת או נבלמת. העלייה בתחלואה מפעילה לחץ כבד על בתי החולים ומאיימת על חייהם של האוכלוסייה המבוגרת, עובדים בתעשיות חיוניות ואנשים עם מחלות רקע. נסיעות בין ערים ומחוזות אף מגבירות את הפצת הנגיף, ועלינו לעשות מאמץ קולקטיבי כדי לעצור את זה ולהציל חיים".
הודעות דומות פורסמו ע"י מושלי שתי המדינות הנוספות בחוף המערבי של ארצות הברית, אורגון ו-וושינגטון.