חיסון לקורונה בדרך לארצות הברית ויתכן שיהיה זמין כבר בשבוע השני של דצמבר, כך אמר הבוקר (שלישי) ד"ר רוברט רדפילד, מנהל המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC).
ד"ר רדפילד, מנהל ה-CDC (צילום: AP / רויטרס)
בשיחה עם רשת "פוקס ניוז", ד"ר רדפילד חזר על הדיווחים הקודמים לפיהם החיסון יופץ קודם כל בקרב קבוצות הסיכון השונות: "העדיפות תינתן לדיירי בתי אבות, ולאחר מכן ניתן יהיה לתת את החיסון גם לעובדי בתי החולים, מרפאות ופרמדיקים, ובהמשך גם לאנשים הסובלים ממחלות רקע", הסביר ראש ה-CDC.
אנשי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) יפגשו ב-10 בדצמבר כדי לדון בבקשתה של פייזר לקבל אישור חריג ומזורז לחיסון שלה, שכזכור הגיע לרמת יעילות של 95% בניסוי הקליני שנערך. ככל הנראה, החיסון של פייזר יהיה הראשון שיקבל את האישור המיוחל, דבר שיסלול את הדרך להפצתו בקרב תושבי ארצות הברית.
"אני סבור שעד סוף השנה נקבל 40 מיליון מנות של החיסון, שמספיקים כדי לחסן 20 מיליון אנשים", הסביר ד"ר רדפילד, "וזה יימשך אל תוך ינואר ופברואר, ואני מקווה שכבר בחודש מרץ החיסון יהיה זמין עבור כלל הציבור הרחב".
אילוסטרציה (צילום: פייזר)
בהמשך, ד"ר רדפילד הזכיר שגם החיסון של מודרנה, שאף הוא נמצא כיעיל במניעת הידבקות בקורונה ב-95% מהמקרים, נמצא על סף קבלת האישור מצד ה-FDA.
"לדעתי מדובר בהישג יוצא דופן", הסביר ראש ה-FDA והמשיך, "אבל עלינו להתקדם בזהירות. אמריקאים עדיין צריכים להיות ערניים לסכנות הגדולות שקיימות, ואסור לנו לזלזל בנגיף רק בגלל שאנחנו מתקרבים להשגת החיסון. אף אחד לא רוצה להיות בקבוצה האחרונה של הנדבקים בנגיף", הוא אמר.
ד"ר רדפילד אף התייחס לעלייה בתחלואת הנגיף בשבועות האחרונים: "אנחנו רואים שכמעט כל מדינה מדווחת על נתוני שיא, גם מספר המאושפזים בבתי החולים. זה מדאיג מאוד ונגרם בעיקר מה'מגיפה השקטה' - בני 12 עד 35 שנדבקים בנגיף באופן אסימפטומטי, ומעבירים אותו לאחרים מבלי שהם יודעים על כך".