סגן הנשיא מייק פנס הפך הבוקר (שישי) לנציג הבכיר בממשל שמתחסן נגד קורונה, וזאת לאחר שהוא ואשתו קיבלו את הזריקה הראשונה בשידור ישיר מול המצלמות.
סגן הנשיא מקבל את החיסון לקורונה, הבוקר בסמוך לבית הלבן (צילום: Getty Images)
מי שבלט בהיעדרו מהאירוע שנערך בסמוך לבית הלבן היה הנשיא עצמו, שלפי הדיווחים לא ממהר להתחסן - לפחות לא בשלב הזה. לעומת זאת, נדמה שפנס עושה מאמצים להדגיש את הבטיחות והיעילות של החיסון, שכן מוקדם יותר השבוע הוא ביקר במפעל שבו מייצרים את החיסון.
"לא הרגשתי דבר, כל הכבוד", פנס אמר מיד לאחר שקיבל את הזריקה מהצוות שהובא מהמרכז הרפואי וולטר ריד - אותו בית חולים שבו הנשיא אושפז לפני כחודשיים.
BREAKING: Vice Pres. Mike Pence receives COVID-19 vaccine. https://t.co/D3NZXWFj5S pic.twitter.com/dDWzaLUMi0
— ABC News (@ABC) December 18, 2020
לאחר שסגן הנשיא פנס קיבל את החיסון, גם אשתו קרן והמנתח הכללי ג'רום אדמס קיבלו את הזריקה הראשונה מבין השתיים: "התקווה בדרך, רבותיי", אמר פנס, "העם האמריקאי יכול להיות בטוח בכך שיש לנו חיסון אחד, ויתכן שאנחנו נמצאים במרחק של שעות ספורות מחיסון שני".
המנתח הכללי של ארה"ב, ג'רום אדמס (צילום: AP)
פנס סירב לענות על שאלות מדוע הנשיא לא משתתף באירוע הזה, או לחילופין מקיים אירוע דומה שבו הוא מקבל את החיסון. לורנס גוסטין, מרצה בחוג לבריאות הציבור באוניברסיטת ג'ורג'טאון, סיפר שהוא מופתע מהדרך שבו הנשיא מתנהג:
"העובדה שהנשיא בוחר לשמור על פרופיל נמוך מאז הבחירות, לפחות בכל הנוגע לקורונה, היא מפתיעה וגם מנוגדת לאינטרס שלו. מגיע לו לקבל את הקרדיט, וניתן היה לשער שהוא היה מתגאה לקבל את החיסון", הוא מסר.
יש הטוענים שהנשיא לא צריך להתחסן מכיוון שכבר נדבק בנגיף, אולם ד"ר אנתוני פאוצ'י, מנהל המכון הלאומי לאלרגיות ומחלות זיהומיות, הסביר השבוע שהוא ממליץ לנשיא בכל זאת להתחסן: "על אף שהוא נדבק וכנראה הצליח לפתח נוגדנים לנגיף, אנחנו לא יודעים לומר במשך כמה זמן הנוגדנים מעניקים הגנה. לכן, למען הסר ספק, הייתי ממליץ שהוא יחוסן בהקדם".
קרן פנס, אשת סגן הנשיא, בעת קבלת החיסון הבוקר (צילום: AP)
כפי שסגן הנשיא פנס רמז, יתכן שבשעות הקרובות יתקבלו האישורים הסופיים לחיסון נגד קורונה שפותח ע"י מודרנה, וזאת לאחר שאתמול המליצה ועדה ה-FDA להעניק אישור חירום.
20 חברי הוועדה בחנו את היתרונות והחסרונות של החיסון במשך שבע שעות, וכולם הצביעו בעד האישור החריג. כעת, ב-FDA צפויים לאמץ את ההמלצות, ובכך החיסון של מודרנה יצטרף לזה של פייזר, שאושר לשימוש בשבוע שעבר.
בדומה לאופן שבו התנהל האישור של החיסון של פייזר, ברגע שיתקבלו שני האישורים הנדרשים (מצד ה-FDA ומצד ה-CDC), מודרנה תחל בהפצת החיסון בין 50 המדינות (והבירה וושינגטון די. סי.). החיסון של מודרנה נמצא יעיל במניעת הידבקות בקורונה ב-94% מהמקרים, אך בשונה מהחיסון של פייזר, הוא מתאים רק לבני 18 ומעלה (של פייזר ניתן לבני 16 ומעלה).
גם החיסון של מודרנה יצטרף למאבק? (צילום: רויטרס)
ארה"ב זקוקה לחיסון הנוסף כעת, כאשר כמעט בכל יום נשברים שיאי תחלואה, אשפוזים ומקרי מוות. מתחילת המשבר אובחנו במדינה קרוב ל-17 מיליון נשאים, ויותר מ-307 אלף בני אדם מתו בעקבות ההידבקות בקורונה.