המפלגה הקומוניסטית הסינית (המק"ס) הודיעה אתמול (ה') כי העולם צריך להשתמש בחיסון הקורונה הסיני ולהתעלם מאלטרנטיבות אמריקניות כי לעשות אחרת יהווה דוגמה "לגזענות".
תחת הכותרת "קשה לנצח את COVID-19 ללא החיסון של סין", מאמר דעה שנערך ב"גלובל טיימס" קבע כי חברת SinoVac הממשלתית של סין היא זו שצריכה לספק חיסון.
לאחר שניסו 'להיכנס' במתחרים האמריקנים, וטענו כי החיסון של SinoVac בטוח לשימוש כתבו במאמר כי
"חיסון ה- COVID-19 של SinoVac הוא בטוח וניתן לאחסן בטמפרטורת מקרר רגילה. הוא זול, ומתאים במיוחד לשימוש במדינות מתפתחות. אך לעתים קרובות מתעלמים מיתרונות אלה בתחומי דעת הקהל המערביים".
"כלי תקשורת בארה"ב ובמערב מחזיקים כמובן ביחס לא ידידותי כלפי חיסונים סיניים. הם מפקפקים בהם ולא מבהירים את נקודות החוזק שלהם על רקע המצב הפנדמי הדחוף הנוכחי. למרבה המזל, לא היו מקרים של תאונות קשות בניסויים הקליניים של חיסונים סיניים, למרות אתגרים של ניסויים במדינות זרות על רקע המגיפה. דעת הקהל המערבית לא תטפל בחיסונים סיניים באותו אופן בו דיווחה על תופעות לוואי מחיסון פייזר".
מאמר המערכת מסתיים באמירה כי "הדבר החשוב ביותר עבור האנושות הוא לעבור את המשבר המיידי הזה. התפקיד החיובי שיוכלו למלא חיסונים סיניים והתרומות שהם יכולים לתרום הם ברורים לכל".
עם זאת ישנם דיווחים כי אפילו האזרחים הסינים עצמם לא סומכים על החיסון שלהם כך לפי סוכנות הידיעות AP.
"נותר סימן שאלה כיצד סין יכולה להבטיח אספקת חיסונים אמינים", אמרה ג'וי ג'אנג, פרופסורית החוקרת את האתיקה של מדע מתפתח באוניברסיטת קנט בבריטניה.
היא ציינה את "אי השקיפות של סין לגבי נתונים מדעיים והיסטוריה של אי מסירת חיסונים".
בינתיים בחריין הפכה בשבוע שעבר למדינה השנייה שאישרה את החיסון נגד וירוס הקורונה, וגם איחוד האמירויות הצטרפה קודם לכן.
מרוקו מתכננת להשתמש בחיסונים סיניים בקמפיין לחיסונים המוניים המיועד לתחילת החודש.
חיסונים סיניים ממתינים גם לאישור בטורקיה, אינדונזיה וברזיל, בעוד הבדיקה נמשכת ביותר מתריסר מדינות, כולל רוסיה, מצרים ומקסיקו.
במדינות מסוימות, החיסונים הסיניים נתפסים בחשדנות.
נשיא ברזיל, ג'איר בולסונארו, זרע שוב ושוב ספק לגבי יעילות החיסון של החברה הסינית ואמר כי הברזילאים "לא יהפכו לעכברי מעבדה"