על פי דיווחי אקסיוס, ישראל השתמשה בביקורו האחרון של הרמטכ"ל האמריקני מארק מיליי, כדי להעביר מסרים על איראן לממשל ביידן הנכנס.
כידוע, ישראל מתנגדת לתוכניתו של ג'ו ביידן לעבוד עם איראן על מנת לחזור להסכם הגרעין ב -2015, אך טרם פתחה במגעים רשמיים עם צוות ביידן בנושא.
מיילי שיכול היה להישאר בתפקידו מעבר לתקופת המעבר הינו צינור פוטנציאלי עבור הישראלים במידה ואכן יתרחשו חילופי השלטון.
פקיד ישראלי עלום שם אמר לאקסיוס כי ישראל הביעה את התנגדותה לכך שביידן יצטרף מחדש להסכם הגרעין באוזניי מיילי בזמן שהגנרל ביקר במדינה בשבוע שעבר.
"הדגשנו כי נקודת המוצא של כל השיחות עם איראן טובה היום הרבה יותר עבור ארה"ב מאשר בשנת 2013. מה שצריך כעת הוא להיות קשוח בכדי להשיג עסקה טובה יותר", אמר הפקיד הישראלי.
"רצינו להשמיע את ענייננו בפני הממשל החדש על איראן באמצעות מישהו שעדיין עומד להיות בחדר כשבידן יכנס לתפקידו וימלא תפקיד מהותי בכל ביקורת מדיניות שתתקיים", הוסיף הפקיד.
הישראלים אמרו למיילי כי על ביידן להיות פתוח יותר לקשרים עם ערב הסעודית ואיחוד האמירויות, למרות החששות לזכויות האדם, וכי הישראלים מקווים שביידן ימשיך בהסכמי השלום שהחל ממשל טראמפ.
עמדתה של ישראל בנוגע להסכם הגרעין, המכונה JCPOA, ממאנת לנהל משא ומתן עם איראן עד להכרה בצורך בפירוק גרעיני בעוד טהראן הבהירה כי אין לה עניין בשיחות לפני שארה"ב תספק הקלות בסנקציות.
גורמים איראניים אמרו שוב ושוב כי איראן תעמוד במהרה בהסכם ה-JCPOA אם ארה"ב תסיר את הסנקציות.
ערב הסעודית, איחוד האמירויות הערביות ומדינות מפרץ אחרות מתנגדות גם לתוכניתו של ביידן להחיות את ה- JCPOA.
מדינות המפרץ מקוות להיות מעורבות במשא ומתן עתידי בין איראן וארה"ב.