בתוכנית רדיו ממלכתית של שירות ה-BBC העולמי אשר שודרה לקראת חג המולד שכותרתה "ישו השחור" העלה המגיש רוברט בקפורד את הטענה לפיה ישו הוא "פלסטיני", למרות שהמונח 'פלסטיני' נכנס לשימוש מאה שנה לאחר מותו.
במהלך המופע התייחס בקפורד שוב ושוב לישו כ"יהודי פלסטיני מהמאה הראשונה".
כפי שצוין על ידי קבוצת הניטור של הוועדה לדיוק במזרח התיכון בדיווח באמריקה (CAMERA), המונח "פלסטיני" נפוץ יותר ממאה שנים לאחר צליבתו של ישו בעקבות מרד בר כוכבא נגד האימפריה הרומית.
בקפורד הדגיש את "הפלסטיניזם" כביכול של ישו כדי להראות שהוא אדם שחור, ולא, כפי שטוענים תיאורים מסורתיים שלו, אירופי לבן-שיער ובלונדיני.
"זהותו וצבעו של ישו - ולמה זה חשוב - קיבלו משמעות חדשה בשנה זו של מחאה ושינוי. לראות את ישו פלסטיני כהה, ולא בלונדיני, מדויק מבחינה היסטורית וחשוב מבחינה תיאולוגית, אבל זה לא רעיון חדש", אמר בקפורד.
"למרות העובדה שיותר מציאותי שישו הוא יהודי פלסטיני מהמאה הראשונה וכהה עור, איכשהו ישו הלבן הפך לדימוי הפופולרי והמקובל ביותר", אמר.
CAMERA גם מתח ביקורת על ה"ניו יורק טיימס "על מאמר משנת 2008 שטען שישו "דיבר בפלסטין ".
מאמר אחר של הניו יורק טיימס שרץ מוקדם יותר השנה התייחס גם ל"פלסטין של המאה הראשונה" כמקום הולדתו.
ב-CAMERA ציינו:
"בתקופת ישו, בית לחם וירושלים היו חלק מיהודה ונצרת בגליל. האדמה בה ישו התגורר לא קיבלה את השם פלסטין עד המאה השנייה, הרבה אחרי מותו. לפיכך, הרעיון של "פלסטין של המאה הראשונה" ... הוא בדיוני לחלוטין.
בשנת 132 לספירה, כמאה שנים לאחר צליבתו של ישו, נלחמו היהודים נגד השלטון הרומי בפעם השנייה במה שמכונה מרד בר כוכבא".
"לאחר שהרומאים הביסו את היהודים הסוררים בשנת 135, הם שינו את שם ארצם של היהודים לפלסטינה כדי להעניש את היהודים ולהראות דוגמה לעמים אחרים השוקלים מרד. הרומאים לקחו את השם היהודי ''יהודה'' והחליפו בשמו של אויב קדום שהיהודים בזו להם. ''הפלשתים'' שהיו עם אגאי נכחד שהיהודים תיעבו מבחינה היסטורית כלא תרבותיים וברברים.
התייחסויות לישו כ"פלסטיני" הובאו גם במהדורה שפורסמה ב-13 בדצמבר ב-BBC Radio Scotland" Sunday Morning ".
"אנשים יכולים לומר 'הו, כי הוא פלסטיני ולכן ברור שהוא לא יכול להיות שחור', אמר מגיש התוכנית.
הוא גם לא הזכיר את יהדותו של ישו.