עם כניסתה של שנת 2021, ברחבי קליפורניה נכנסו לתוקף חוקים ונהלים חדשים שישפיעו על המגזר העסקי של המדינה המוזהבת, לרבות העלאת שכר המינימום.
אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
בהתאם להצעת החוק שאושרה לפני יותר מארבע שנים, שכר המינימום בקליפורניה יעלה ל-13 דולר לשעה בחברות בעלות 25 עובדים או פחות (כיום שכר המינימום עומד על 12 דולר לשעה), ו-14 דולר לשעה בחברות שבהן יש 26 או יותר עובדים (כיום העובדים מקבלים 13 דולר לשעה).
כאמור, העלאת שכר הדירה קשורה לחוק שאושר לפני כמה שנים, במסגרתו שכר המינימום יעלה בכל שנה עד ה-1 בינואר 2023, אז יגיע ל-15 דולר לשעה עבור כולם (ללא קשר לגודל החברה).
על אף המשבר הכלכלי שנוצר בעקבות המגפה העולמית, ולמרות העובדה שלמושל המדינה הייתה האפשרות לדחות בשנה את העלאת שכר המינימום, בסופו של דבר הוחלט שלא לדחות את המועד. למעשה, כבר בחודש יולי המושל ניוסאם רמז על כך ואמר: "עלינו לוודא שגם הכלכלה שלנו תתאושש מהמשבר. דחיית המועד הייתה פוגעת דווקא באלו שספגו את המכה הכלכלית הגדולה ביותר".
חשוב להבהיר כי ישנן רשויות מקומיות שבהן שכר המינימום גבוה יותר מזה שנקבע ע"י המדינה, לרבות בסן פרנסיסקו (16.07 דולר לשעה החל מה-1 ביולי 2020) ולוס אנג'לס (15 דולר לשעה).
החל ממחר, חברות יצטרכו לדווח אם עובדים חלו בקורונה (צילום: Getty Images)
למעשה, העלאת שכר המינימום היא רק חלק קטן מתוך השינויים הרבים שיחולו על בתי עסק בקליפורניה מחר. כך למשל, לחברות גדולות בעלות דירקטוריון יינתן עד סוף השנה הבאה (31 בדצמבר 2021) לוודא שלפחות חבר אחד בדירקטוריון הינו בן מיעוטים.
בנוסף, חברות המחזיקות ב-100 עובדים או יותר יחוייבו למסור למדינה מידע על הגזע, הלאום והמגדר של העובדים, וזאת מתוך מטרה לבחון פערי השכר בין גברים לנשים, לבנים לשחורים וכדומה.
כמו כן, אושרה הצעת חוק הקשורה למשבר הקורונה, והחל ממחר על המעסיקים להודיע לכלל העובדים על חשיפה אפשרית לקורונה אם אחד העובדים נמצא חיובי לנגיף, וזאת לצד דיווח לרשויות הבריאות. הצעת חוק נוספת שתיכנס לתוקף מחר מאפשרת לעובדים לצאת לימי מחלה לפי שיקול דעתם, ומונעת מהמעסיק לסרב להכיר בימי מחלה גם אם הסיבה אינה מוצדקת בעיניו.
כאמור, חוקים אלו יכנסו לתוקף ברחבי קליפורניה במהלך הלילה, וסדרה נוספת של חוקים שאושרה בשנה החולפת תיכנס לתוקף ב-1 ביולי 2021.