העולם כולו נושא עיניו לישראל בקנאה או בחשש, בתוך כך, למרות ההישג ההיסטורי, מאות ישראלים עדיין נדבקו במהלך השבוע האחרון
למעלה ממאתיים אזרחים ישראלים אובחנו כחולים בקורונה ימים לאחר שקיבלו את זריקות פייזר/BioNTech., כך מדוווח ה-Times of Israel.
צילום: (טיימס אוף ישראל)
על פי ההסבר הרשמי שמסרה התקשורת הישראלית, נדרש זמן לקוד הגנטי בתרופה לאמן את מערכת החיסון לזהות ולתקוף ולכן מהלך החיסון מתוצרת ארה"ב דורש שתי זריקות.
על פי המחקרים, החסינות לקוביד 19 עולה רק שמונה עד עשרה ימים לאחר ההזרקה הראשונה ובסופו של דבר מגיעה ל-50 אחוזים.
הזריקה השנייה ניתנת 21 יום מהראשונה, והחסינות המוצהרת של 95 אחוז מושגת רק שבוע לאחר מכן.
וכמובן, עדיין יש סיכוי של חמישה אחוז להידבק גם אם החיסון נמצא במלואו בגוף המתחסן.
זו הסיבה שהמינון השני של החיסון, שניתן 21 יום לאחר הראשון, הוא קריטי: הוא מחזק את תגובת מערכת החיסון לנגיף, מביא אותו ליעילות של 95% ומבטיח שהחסינות תימשך. לרמת חסינות זו מגיעים רק כשבוע לאחר המנה השנייה - או 28 יום לאחר הראשונה.
במילים אחרות, כל מי שנדבק כמה ימים לפני שקיבל את המנה הראשונה של החיסון או בשבועות שלפני השגת יעילות מלאה עדיין בסכנה לפתח תסמינים, (גם כאשר החיסון מגיע לפוטנציאל הגבוה ביותר שלו, נותר סיכוי בשיעור של 5%) לא היה ברור באופן מיידי אילו תסמינים אחרים אלו שקיבלו את זריקות החיסון עשויים לחוות.
לאלה התוהים כיצד ישראל הצליחה לערוך מסע חיסונים מהיר ותוקפני כל כך, הרי שמערכת הבריאות הדיגיטלית, הקהילתית של המדינה - בה כל האזרחים, על פי החוק, חייבים להירשם, וממשלתה הריכוזית של ישראל הוכיחו כי הם מיומנים בתזמור מסע חיסון לאומי.
עם אוכלוסייה של 9 מיליון תושבים, הגודל הקטן יחסית של ישראל מילא תפקיד, לצד מאמץ רכש אגרסיבי של ראש הממשלה שעזר להציב את ישראל על הבמה.
שר הבריאות, יולי אדלשטיין, אמר ביום שישי בראיון כי ישראל נכנסה למשא ומתן עם יצרני תרופות כ"ציפור מוקדמת", וכי החברות מעוניינות לספק לישראל בגלל המוניטין של קופות החולים שלה כיעילות באיסוף נתונים מהימנים.
"אנו מובילים את המירוץ העולמי בזכות ההכנות המוקדמות שלנו", אמר.
נכון, בינתיים העולם מסתכל גם על ישראל בעניין רב בגלל החלטת המדינה להפוך את עצמה ל'שפן הניסוי' לשאר העולם במתן חיסונים מהיר ביותר אשר פותח בזמן שיא ומעולם לא נעשה בו שימוש.
בינתיים, מאז שהחיסונים יצאו לדרך ב-20 בדצמבר, לפחות ארבעה אנשים בישראל מתו זמן קצר לאחר קבלתו.
עם זאת, ממשרד הבריאות נמסר כי שלושה מקרי מוות אינם קשורים לחיסון, כאשר כעת נבדק המקרה הרביעי של גבר בן 88 עם מצבים רפואיים קודמים.