מזה תקופה ארוכה קיים עומס עצום בבתי החולים במחוז המאוכלס ביותר בארצות הברית, לוס אנג'לס, ובעקבות כך הרופאים נאלצו להקים מחלקות קורונה במבנים ארעיים ובמגרשי החנייה.
אך כעת מסתבר שרשויות הבריאות נאלצו לקבל החלטה קשה ביותר, ולהורות לאמבולנסים שלא לפנות את הפצועים לבתי החולים כאשר הסיכוי לשרוד הוא נמוך, לרבות במקרים שבו אדם סובל מדום לב בעת הפינוי לבית החולים.
פרמדיקים בלוס אנג'לס, בשבוע שעבר (צילום: Getty Images)
במכתב ששוגר לכלל בתי החולים, המרפאות והאמבולנסים במחוז כתבה ד"ר מריאן גאוש-היל, מנהלת הסוכנות לשירות רפואת חירום במחוז לוס אנג'לס (EMSA): "לאור ההשפעה החמורה של מגפת הקורונה על שירותי רפואת החירום ובתי החולים, חולים הסובלים מדום לב מחוץ למוסד רפואי לא יפונו לקבלת טיפול נוסף אם פעולות ההחייאה אינן מסתיימות בהצלחה".
כלומר, על פרמדיקים לוודא שלאותו חולה יש דופק לפני הפינוי לבית החולים. אם לא ניתן למצוא דופק גם לאחר 20 דקות החייאה, מות החולה ייקבע והוא לא יגיע לבית החולים. לעומת זאת, אדם הפרמדיקים מצליחים לייצב את מצבו של חולה במהלך ההחייאה, הוא כמובן כן יפונה לבית החולים.
מכתב זה פורסם אתמול (שני), וביממה האחרונה הופצו שמועות על כך שרשויות הבריאות הורו שלא להעניק טיפול לאדם שלקה בלבו. בשיחה עם התקשורת המקומית, ד"ר גאוס-היל הבהירה שזה לא המצב.
"אנחנו לא נוטשים את פעולות ההחייאה, נהפוך הוא. נמשיך לבצע החייאה ולנסות להציל חיים. עם זאת, אנחנו מדגישים שפינוי של אדם עם דום לב ללא החייאה מוצלחת בדרך כלל לא מניב תוצאות חיוביות, ולכן אנחנו לא רוצים שמקרים כאלה ישפיעו על בתי החולים", הסבירה מנהלת הסוכנות, שהוסיפה שמתן הטיפול הרפואי בזירה (ולא במהלך הפינוי) דווקא מגביר את הסיכוי לשרוד.
בית חולים בדרום קליפורניה, בשבוע שעבר (צילום: Getty Images)
במקביל לשינוים בנהלי הפינוי לבית החולים, ב-EMSA פרסמו הודעה נוספת לפיה יש לחסוך כמה שיותר חמצן, וזאת על רקע כמות המונשמים הגדולה והמחסור שקיים גם בציוד הזה.
יתרה מכך, ישנם בתי חולים רבים בדרום קליפורניה שבהם מערכות אחסון החמצן מיושנות, כך שהבעיה היא לא רק עניין של מלאי זמין. בעקבות כך, מושל המדינה גאווין ניוסאם הורה לשלוח מהנדסים של המשמר הלאומי כדי לבחון האם ניתן להתקין בלוני חמצן גדולים במגרשי החנייה של בתי החולים כמערכת גיבוי.
הבעיה היא שלא ברור כמה זמן יידרש על מנת לעשות זאת, ונכון להיום ברחבי מחוז לוס אנג'לס מאושפזים כ-7,700 חולי קורונה, כחמישית מתוכם (21%) בטיפול נמרץ.
אם לא די בכך, חשוב לזכור כי הקריסה של בתי החולים במחוז מגיעה דווקא לאחר שהמבצע המורכב לחלוקת החיסונים החל. אך כפי שדיווחנו מוקדם יותר היום, בעיות לוגיסטיות בשרשרת ההפצה גורמות לעיכובים ממשוכים בקבלת החיסונים. למעשה, מתוך 1.3 מיליון מנות שניתנו למדינה המוזהבת, רק 454 אלף איש, או כ-1.1% מכלל התושבים, הספיקו להתחסן במהלך שלושה שבועות.
ניתן לקרוא את המכתבים שנשלחו ע"י סוכנות לשירות רפואת חירום במחוז לוס אנג'לס כאן וכאן.