באופן טבעי, מרבית האמריקאים היו מרוכזים אתמול (רביעי) במתקפה בגבעת הקפיטול והניסיון של תומכי טראמפ להשתלט על בניין הקונגרס, אך מגפת הקורונה לא לקחה הפסקה עבור אותם פורעי חוק. כעת מסתבר שאתמול לא היה רק יום עצוב לדמוקרטיה האמריקאית, אלא גם היום הקטלני ביותר מתחילת המגפה העולמית.
בית חולים בדרום קליפורניה, מוקדם יותר החודש (צילום: רויטרס)
לפי הנתונים של החוקרים באוניברסיטת ג'ונס הופקינס שבמרילנד, ביום רביעי מתו 3,868 חולי קורונה ברחבי ארצות הברית. בכך, מניין הקורבנות מאז פרוץ המשבר עלה ל-361,123.
במרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) פרסמו בחודש שעבר תחזית לפיה ארה"ב תגיע ל-405 אלף עד ל-438 אלף קורבנות עד סוף ינואר. לצערנו, נראה שהמדינה בדרך הבטוחה לנתונים קודרים אלו.
ראוי להזכיר כי במהלך יום רביעי אובחנו בארצות הברית יותר מרבע מיליון (253,145) נשאים חדשים של הנגיף, ולמרות זאת עדיין מדובר ב-50 אלף נדבקים פחות לעומת יום השיא, יום שבת האחרון, בו אובחנו 297,491. סך הנדבקים מתחילת המשבר עומד כעת על 21,299,340. לשם השוואה, אם מחשבים את סך הנדבקים בשלוש המדינות הבאות ברשימה (הודו, ברזיל ורוסיה) יחדיו, מגיעים ל-21,566,491.
מבנה ארעי שהוקם כדי להפחית מהעומס על בתי החולים בלוס אנג'לס (צילום: AP)
נדמה שהמצב בקליפורניה קשה יותר מאשר בשאר המדינות, שכן הבוקר דווח כי 1,042 חולי קורונה מתו במהלך 48 השעות האחרונות - הכמות הגדולה ביותר שנרשמה בתוך פרק זמן של יומיים מאז החל המשבר לפני קרוב לשנה.
רשויות הבריאות בלוס אנג'לס נמצאות במצב של חוסר אונים, וזאת על רקע העובדה שלא נותרו מיטות אשפוז פנויות בטיפול נמרץ במחוז המאוכלס ביותר בארצות הברית. אם לא די בכך, כעת מדווח על עומס גם בבתי הלוויות ובחדרי המתים העירוניים, והמשמר הלאומי נאלץ לשגר משאיות קירור למספר מרכזים רפואיים במחוז.
בתוך כך, אתמול הסבירה ד"ר ברברה פרר, מנהלת מחלקת בריאות הציבור בלוס אנג'לס, שתושבי המחוז חייבים לבצע שינוי, אחרת הם יפסידו במאבק כנגד הקורונה: "היום אני מודאגת יותר מאשר כל יום אחר במשבר. אנו מתמודדים עם משבר בריאותי חסר תקדים, וזקוקים לכולם - ואני מתכוונת לכולם כולל כולם - להשתמש בכלים הקיימים כדי לעזור לנו להוריד את תחלואת הקורונה".