רשויות הבריאות בקליפורניה ממליצות לתושבי המדינה להישאר בבית, ותושבי מדינות אחרות שלא להגיע לקליפורניה, וזאת כחלק מאזהרת המסע החדשה שפורסמה השבוע מתוך המטרה לצמצם את תחלואת הקורונה.
נמל התעופה בלוס אנג'לס, בשנה שעברה (צילום: Getty Images)
במסגרת ההנחייה המעודכנת של מחלקת בריאות הציבור של קליפורניה, לתושבים מומלץ להישאר ברדיוס של עד 120 מייל (כ-190 ק"מ) מביתם, אלא כן מדובר בנסיעה חיונית:
"הימנעות מנסיעות מפחיתה את הסיכויים להדבקה בקורונה, וגם יכולה למנוע מהזן החדש של הנגיף להיכנס למדינה. דחיית נסיעות שאינן חיוניות, ביחד עם הישארות בבית ככל הניתן, היא הדרך הטובה ביותר להגן על עצמכם ובני המשפחה", אמרו במחלקת הבריאות.
יתרה מכך, לתושבים במדינות אחרות - הן בתוך ארה"ב והן מדינות זרות - מומלץ שלא להגיע לקליפורניה, אלא כן מדובר במקרה חירום או נסיעה חיונית:
"אנחנו ממליצים שלא להיכנס לקליפורניה, אולם מי שכן עושה זאת צריך לשהות בבידוד ביתי במשך 10 ימים".
California COVID-19, By The Numbers:
— CA Public Health (@CAPublicHealth) January 7, 2021
� Confirmed cases to date: 2,518,611
� Note: Numbers may not represent true day-over-day change as reporting of test results can be delayed
More information at https://t.co/TLLUGwPGY7. pic.twitter.com/nA9fQmGZC6
אתמול (חמישי) דווח בקליפורניה על 1,042 חולי קורונה שמתו במהלך 48 השעות האחרונות - הכמות הגדולה ביותר שנרשמה בתוך פרק זמן של יומיים מאז החל המשבר לפני קרוב לשנה.
רשויות הבריאות בלוס אנג'לס נמצאות במצב של חוסר אונים, וזאת על רקע העובדה שלא נותרו מיטות אשפוז פנויות בטיפול נמרץ במחוז המאוכלס ביותר בארצות הברית. אם לא די בכך, כעת מדווח על עומס גם בבתי הלוויות ובחדרי המתים העירוניים, והמשמר הלאומי נאלץ לשגר משאיות קירור למספר מרכזים רפואיים במחוז.
בתוך כך, שלשום הסבירה ד"ר ברברה פרר, מנהלת מחלקת בריאות הציבור בלוס אנג'לס, שתושבי המחוז חייבים לבצע שינוי, אחרת הם יפסידו במאבק כנגד הקורונה: "היום אני מודאגת יותר מאשר כל יום אחר במשבר. אנו מתמודדים עם משבר בריאותי חסר תקדים, וזקוקים לכולם - ואני מתכוונת לכולם כולל כולם - להשתמש בכלים הקיימים כדי לעזור לנו להוריד את תחלואת הקורונה".