מושל קליפורניה, גאווין ניוסאם, הציג השבוע מספר תוכניות סיוע לתושבים בעלי הכנסה נמוכה, לרבות האפשרות שהמדינה תחלק צ'ק סיוע בגובה 600 דולר בדיוק כפי שעושה הממשל הפדרלי.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
ביום רביעי האחרון, המושל הציג את הצעת החוק לתקצוב הממשל המקומי לשנים 2021-2022, ובין היתר הוא הסביר כי בכוונתו להאריך את האיסור על פינוי דיירים, וזאת על רקע מגפת הקורונה שגרמה למשבר כלכלי חסר תקדים.
אין ספק שעבור רבים, הבשורה החשובה ביותר היא שליחת כספי סיוע בסך 600 דולר. חשוב להבהיר כי סכום זה יחולק כתוספת לצ'ק הסיוע שניתן מהממשל הפדרלי (ולא במקומו). עם זאת, גם ראוי לציין כי בתוכנית של המושל הוסבר כי הצ'ק יינתן אך ורק לזכאים ל-California Earned Income Tax Credit.
דהיינו, רק בעלי הכנסה שנתית הנמוכה מ-30 אלף דולר יקבלו את כספי הסיוע, במידה שיאושרו. ולמרות זאת, ההערכות הן שארבעה מיליון תושבים, או כ-10% מכלל תושבי קליפורניה, יהיו זכאים לקבל את כספי הסיוע.
"התוכנית תסייע לאותם תושבים שהושפעו מהמגפה העולמית, והיא תאפשר להם לדאוג למשפחתם", מסר המושל, "מעבר לכך שאותם תושבים יקבלו 600 דולר, וחלקם אף יקבלו 600 דולרים נוספים מהממשל הפדרלי, הארכת האיסור על פינוי דיירים גם תספק שכבת הגנה נוספת".
איסור הפנוי היה אמור להגיע לסיומו ב-31 בינואר, אולם כעת כל מי שמשלם לפחות רבע מגובה שכר הדירה החודשי, לא יהיה בסכנת פנוי. ניוסאם לא פירט בנוגע למועד שבו איסור הפנוי יסתיים, אך הוא כן הסביר כי בכוונתו להקצות 2.6 מיליארד דולר מהתקציב לטובת סיוע בתשלום שכר הדירה למיליוני תושבים.
המושל ניוסאם (צילום: AP)
תוכניות אלו מצטרפות לזו שהוצגו בשבוע שעבר ע"י המושל, שאמורה לביא לכך שבתי הספר היסודיים במדינה יפתחו מחדש כבר בחודש הבא.
ברחבי קליפורניה לומדים כשישה מיליון תלמידים, ומרבית משרדי החינוך במדינה נאלצו להשבית את הלימודים בכיתות בחודש מרץ. ישנם משרדי חינוך בודדים בקליפורניה שחידשו את הלימודים בכיתות, אך אלו בערים הגדולות - לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, סן דייגו ועוד - המשיכו בלימודים המקוונים.
המושל מבקש להקצות כשני מיליארד דולר מהתקציב לטובת התוכנית, סכום שיסייע לממן בדיקות קורונה והתאמות נוספות שבתי הספר ייאלצו לבצע כדי להחזיר את התלמידים לכיתות. ניוסאם הסביר שבמסגרת התוכנית, משרד החינוך ישים דגש על התלמידים שלומדים עד כיתה ב' (כולל גני הילדים), ובייחוד באזורים שבהם ישנם תלמידים ממשפחות מעוטות יכולת ותלמידים שאנגלית אינה שפת האם שלהם, שכן אלו שתי קבוצות התלמידים שנפגעו בצורה הקשה ביותר מהלימודים המקוונים.
"כהורה לילדים מאוד קטנים, אני יכול לומר שאין תחליף ללימודים בכיתות", מסר המושל והמשיך, "פשוט הרבה יותר קל לגרום לבן 14 להתרכז בטאבלט או מחשב מאשר בן 4".