כפי שמתברר, וול סטריט לא מרוצה מהחלטת טוויטר לאסור לצמיתות על הנשיא טראמפ להתבטא.
אנליסטים חוששים, ולדברי האנליסט של מיראבו, ניל קמפלינג, האיסור עלול לחשוף את טוויטר ליותר רגולציה תחת הממשל הבא, כעת לאחר שהפלטפורמה מקבלת בבירור החלטות מערכתיות לגבי תוכן פוליטי.
הסוחרים חוששים בבירור, מכיוון שמניות טוויטר ירדה ב-7% במסחר טרם השוק.
כידוע לכל, טוויטר היה הערוץ המועדף על טראמפ.
לדונלד טראמפ היו 88 מיליון עוקבים בטוויטר, החשבון השישי הגדול ביותר באפליקציה, ובפייסבוק היו לו יותר מ-33 עוקבים.
ספירת העוקבים של הנשיא טראמפ מייצגת 47% מהמשתמשים הפעילים היומיים של טוויטר (DAU).
ההחלטה של טוויטר לאסור את טראמפ באה בעקבות החלטה דומה של פייסבוק, שחסמה את חשבונות טראמפ בפייסבוק ובאינסטגרם, כאשר המנכ"ל מארק צוקרברג אמר כי ההודעות האחרונות של טראמפ מלמדות שהוא מתכוון לערער על מעבר הכוחות השליו, זאת למרות שלא הודיע על כך.
בחדשות אחרות ברשתות החברתיות, החלטתה של אמזון לחסום את פרלר, פלטפורמת המדיה החברתית האלטרנטיבית לדיבור חופשי, הביאה לכך שהשירות נאסר בפועל על האינטרנט.
מנהלי פארלר ניסו להילחם נגד האיסור על שירותיהם, כאשר מנהלת המדיניות הראשית איימי פייקוף אמרה לתכנית "סוף השבוע של פוקס אנד פרנדס" כי החברה "סומנה בבירור... אני מאמינה שהתייחסו אלינו בצורה לא הוגנת".
מנכ"ל פארלר, ג'ון מאצה, אמר כי ההצהרות האחרונות של אמזון, גוגל ואפל בדבר ביטול הגישה גרמו לרוב הספקים האחרים של הפלטפורמה להוריד גם הם את התמיכה.
בהצהרה לפני שהפלטפורמה ירדה, אמר המנכ"ל למשתמשים שהוא לא בטוח מתי ואם הפלטפורמה עשויה להיות מגובה.
"סביר להניח שנרד לזמן רב מהצפוי", כתב מאצה בפוסט לפני שאמזון סגרה את האירוח.
"זה לא נובע ממגבלות תוכנה - יש לנו את התוכנה ואת הנתונים של כולם מוכנים לשימוש. אלא שההצהרות של אמזון, גוגל ואפל לעיתונות בדבר צניחת הגישה שלנו גרמו לרוב הספקים האחרים שלנו להוריד את תמיכתם גם בנו. ורוב האנשים עם מספיק שרתים לארח אותנו סגרו בפנינו את שעריהם. אנו נעדכן את כולם ונעדכן את העיתונות כשנחזור לאינטרנט".
מאצה, היושב לעתים קרובות לראיונות ברשת CNBC ועם ארגוני חדשות אחרים, אומר כי לא ישתמש בשום חשבון ברשת החברתית פרט לפרלר.
"פארלר היא המקום האחרון שלי באינטרנט", אמר.