ד"ר אנתוני פאוצ'י הזהיר ביום ראשון כי זנים "מבשרי רעות" יותר של COVID-19 צצו בדרום אפריקה וברזיל - וכי עוד זנים ייתכן ויצוצו בקרוב.
מנהל המכון הלאומי לאלרגיה ומחלות זיהומיות אמר כי בוחנים עתה "בזהירות רבה" את שתי גרסאות החדשות מברזיל ודרום אפריקה בנוסף לאחת אחרת מדבקת ביותר שהתגלתה כידוע לראשונה בבריטניה. "אנשים צריכים להבין שיש יותר מזן מוטציה אחת", אמר ל"פגוש את העיתונות" בערוץ NBC.
"יש אחד מבריטניה ששולט בעצם ...ויש עוד 2 מבשרי רעות בדרום אפריקה ובברזיל".
פאוצ'י מסר כי אינו רוצה ש"אנשים ייכנסו לפאניקה", אך שהממשל לוקח את הזנים החדשים "ברצינות רבה" ולומד אותם כדי להבין היטב את האיום שהם מהווים.
"הבריטים הבהירו כי [הזן שזוהה שם] מדבק יותר", אמר, "הם אומרים שהור לא יותר ארסי. אך שעלינו להיזהר מכיוון שככל שמקבלים יותר מקרים, למרות שאחד לאחד הוא אינו יותר ארסי, כלומר זה לא הופך את האדם לחולה יותר או לבעל סיכוי גבוה יותר למות, אך עדיין מדובר בסכנה שכן לפי המספרים בלבד ככל שיהיו יותר מקרים, כך יהיו יותר אשפוזים".
לדבריו, הרופאים והמדענים האמריקאיים עדיין מנסים לקבוע אם המוטציות הללו עמידות לחיסונים הקיימים בשוק.
"הדבר שאנחנו באמת רוצים לבחון בזהירות הוא שהמוטציה הזו מפחיתה את ההשפעה של החיסון?" הוא אמר. "ואם זה קורה, נצטרך לבצע שינויים ... אנחנו בוחנים את זה באמת בזהירות רבה."
נכון לעתה בבריטניה הכריזו על סגר מלא בעקבות התפרצות הזן החדש, בעוד בדרום אפריקה מנסים להיעזר בסיוע בינלאומי בכדי לנהל את מצב החירום במדינה בעלת הנגיף החדש, שאף הגיע למדינת ישראל (ארבעה מקרים נכון לעתה).
במקביל לאחרונה מקרה של המוטציה הבריטית התגלה בקליפורניה, זאת על רקע ההכרזה של שינוי הנהלים לכניסה לארה"ב שיכנס לתוקף ב-26 בינואר מתאריך זה כל הבאים בשערי המדינה ייאלצו לעבור בדיקת קורונה בפרק זמן של כ-3 ימים לפני, ולא יסורבו לעלות על הטיסה.