אחרי יאסר עראפת נראה כי עוד תנועה שראשיה הושפעו מאידאולוגיה מרקסיסטית וקראו לפגוע באנשי כוחות ביטחון בדרך להגיע ולקבל את פרס הנובל לשלום.
תנועת BLM שתידלקה וקראה במהלך הקיץ האחרון למאות מחאות אלימות בעשרות ערים ברחבי אמריקה בשנה שעברה, מועמדת עתה לפרס נובל לשלום בשנת 2021. המועמדות נעשתה על ידי פטר עידה, חבר הפרלמנט של נורבגיה שחשב כי מדובר ב"תנועה עולמית חשובה מאוד למאבק בעוול גזעני", והסיר שאלות בנוגע להפגנות אלימות מתוך אידאולוגיית מעמדות מרקסיסטית שנקשרו בשם התנועה.
"מחקרים הראו שרוב ההפגנות שאורגנו על ידי Black Lives Matter היו שלוות", אמר עיד. "כמובן שהיו אירועים, אך רובם נגרמו על ידי פעילות המשטרה או המפגינים שכנגד". מחקר שנערך על ידי פרויקט מיקום קונפליקטים ונתוני אירועים, אשר בדק 7,750 הפגנות בעניין Black Lives Matter מארבעה חודשים בשנה שעברה, מצא כי 93% מההפגנות היו בעיקר שלוות, אולם צילומים וסרטונים שצולמו על ידי עיתונאים ברחבי אמריקה מתארים תמונה שונה בהחלט, ולראייה האירועים בניו יורק, קנושה, מיניסוטה ועוד שלא זכו ולו פעם אחת לגינוי מראשי התנועה.
כידוע לא מעט אזרחים תמימים וחברי קונגרס סבלו מאכזריותם של פעילי התנועה.
באוגוסט האחרון, פעילי Black Lives Matter הטרידו את הסועדים שישבו בפטיו של מסעדה מקסיקנית ולטענתם דרשו מהם להרים את אגרופיהם.
פעילים אחרים מהתנועה הקיפו גם את הסנאטור רנד פול (R-KY) וכמה נשים במשך מספר דקות ברחובות וושינגטון הבירה, כשניסו לצאת מאירוע רפובליקני בבית הלבן.
בספטמבר האחרון, נתונים שפורסמו מאוניברסיטת פרינסטון הראו כי מהומות הקשורות לתנועת BLM התרחשו ב-48 מתוך 50 הערים הגדולות בארצות הברית.
ועדת נובל הנורבגית צפויה לבחור את הזוכים בפרס בנובמבר, מירב התאגידים הבינלאומיים תומכים בתנועה בשל אינטרסים פיאודליסטים.
עתה נותר רק לתהות האם אנטיפה תהיה התנועה הבאה בתור לזכות במועמדות?