הורים רבים ברחבי קליפורניה חשים תחושת תסכול, שכן עד כה לא נרשמה הצלחה בניסיונות לפתוח מחדש את בתי הספר ולהשיב את התלמידים לכיתות. על אף הרצון העז של ההורים וחרף העובדה שהמושל הביע תמיכה בפתיחת בתי הספר, נראה שארגוני המורים הם אלו שמונעים את המהלך.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
למעשה, מזה תקופה ארוכה הורים ומומחים לבעיות התנהגות בקרב ילדים טוענים שהמצב הנוכחי, בו התלמידים לומדים מהבית מזה קרוב לשנה, מוביל לכך שהם מרגישים חסרי אונים ואף עלולים לשקוע בדיכאון. מרבית המומחים מסכימים שהתלמידים, בייחוד הצעירים ביותר, זקוקים למסגרת לימודית כדי לשפר את הבריאות הנפשית שלהם.
בשבוע שעבר איים מושל המדינה, גאווין ניוסאם, לפטר חלק מראשי מערכת החינוך במדינה אם הם לא יצליחו לגבש תוכנית לפתיחת הכיתות בקרוב. עם זאת, כאמור, נדמה שהמכשול הגדול ביותר בדרך לפתיחה המחודשת של הכיתות הוא ההתנגדות של ארגוני המורים, שאומרים שהם לא מוכנים שהמחנכים ישובו לבתי הספר לפני שכולם יזכו לחיסון נגד קורונה.
חשוב לזכור שלפחות חלק מהתלמידים שבו לכיתות במדינות גדולות נוספות בארצות הברית - ביניהן טקסס, פלורידה וניו יורק. לעומת זאת, כ-10 אלף בתי הספר הציבוריים במדינה המוזהבת סגורים מאז חודש מרץ, ושישה מיליון התלמידים מציינים שנה שבה הם "לומדים" לבדם מול מסכי המחשב.
ד"ר ברברה פרר, מנהלת מחלקת בריאות הציבור, ואוסטין ביוטנר, מפקח החינוך (צילום: AP)
לאחרונה פורסם מחקר ע"י המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), כאשר המסקנה העיקרית שלו הייתה שיש לפתוח את בתי הספר בהקדם. המחקר הצביע על כך שאין הוכחות לכך שבתי הספר מהווים מוקד הדבקה המוני כאשר נערכים למשבר מראש ע"י חובת חבישת מסכות, שמירה על ריחוק חברתי ואוורור הכיתות.
ד"ר ברברה פרר, מנהלת מחלקת בריאות הציבור במחוז לוס אנג'לס, ציינה את המחקר הנ"ל במהלך פגישת מועצת העיר בשבוע שעבר, במהלכה היא טענה שניתן לפתוח את בתי הספר היסודיים בעיר בתוך מספר שבועות.
לדבריה, ניתן לפתוח את בתי הספר גם לאור הירידה שנרשמה בנתון ספציפי אחד - מספר הנשאים על כל 100 אלף תושבים: "אם הנתון ימשיך לנוע בכיוון הנכון ויירד, יתכן שנוכל להגיע ליעדים שהוצבו בתוך שבועיים או שלושה. בשבוע האחרון ראינו ירידה משמעותית ביותר בנתון. אני חושבת שזה היה 75 נשאים על כל 100 אלף תושבים, וכעת אנחנו עומדים על 45 נשאים על כל 100 אלף תושבים".
עם זאת, שלושה ימים קודם לכן, מפקח החינוך בלוס אנג'לס - אוסטין ביוטנר - נשמע אחרת לגמרי. הוא הסביר שפתיחת בתי הספר לא עומדת על הפרק, לפחות עד שכל המורים ושאר עובדי המוסדות החינוכיים יתחסנו נגד הנגיף. עם זה אכן יקרה, בתי הספר בעיר לא צפויים להיפתח מחדש במהלך שנת הלימודים הנוכחית, שכן לפי ההערכות יקח עד חודש יוני כדי לחסן את כלל עובדי מערכת הבריאות בלוס אנג'לס.
יתרה מכך, בארגון המורים הגדול בעיר טוענים שלא ניתן לפתוח את בתי הספר גם לאחר שכלל המורים ואנשי הצוות יתחסנו: "אנו מודאגים מהילדים שאינם יכולים להתחסן, ובייחוד לבני משפחתם שעלולים להידבק. פתיחה בטוחה של בתי הספר חייבת להתרחש רק לאחר שהתחלואה תרד באופן משמעותי בתוך הקהילות עצמן".
הנפגעים העיקריים מגרירת הרגליים: התלמידים הצעירים (צילום: רויטרס)
בפועל נוצר מצב לא פשוט, בו כל אחד מהצדדים - המורים, ההורים, רשויות המדינה ואנשי משרד החינוך - מעוניין להתקדם בדרך שלו. ומי שנפגע מגרירת הרגליים יותר מכל הם אותם מיליוני תלמידים ברחבי קליפורניה.