ענקית התרופות האמריקנית מרק שבסיסה בניו ג'רזי, אחת מחברות התרופות הגדולות בעולם, נטש את שני פרויקטי החיסון הניסויים שלה ב-COVID לאחר שנתונים מוקדמים הראו כי הם יצרו תגובה חיסונית מועטה אם בכלל במשתתפי החיסון.
החברה - שיש לה היסטוריה ארוכה של פיתוח חיסונים (אם כי בדרך כלל על ציר זמן ארוך יותר) - אימצה אסטרטגיה שונה ממתחרות כמו פייזר, מודרנה ו-J&J.

מרק השתמשה בגישה מסורתית יותר שהתמקדה בנגיפים מוחלשים.
גישה אחת, המכונה V590, השתמשה בטכנולוגיה ממאמצי חיסון האבולה של מרק, ואילו השנייה, המכונה V591, התבססה על חיסון נגד חצבת ששימש באירופה את החברה בעלת הכנסות שנתיות של קרוב לחמישים מיליארד דולרים.
מרק פיגרה כמעט כל הזמן מאחורי מתחרותיה כפייזר, JNJ ו-GSK, בעוד שתוצאות המעבדה שלו היו "מאכזבות" והיוו "הפתעה", אמר ניק קרטסוניס, סגן נשיא בכיר של מרק למחקר קליני בנושא מחלות זיהומיות וחיסונים העובד במעבדות המחקר של ענקית הפארמה.
עתה מתברר כי שתי הזריקות יצרו פחות נוגדנים מנטרלים בהשוואה לחיסונים אחרים והניבו תגובות חיסוניות נחותות בהשוואה לאנשים שנדבקו באופן טבעי בנגיף הקורונה.
"לא היה לנו את מה שאנחנו צריכים כדי להתקדם", אמר קרטסוניס בראיון ביום ראשון.
לאחר הערכת הנתונים, צוות ההנהגה של מרק החליט לגנוז את מאמצי החיסון ןולמקם את המשאבים בטיפולי COVID במקום זאת.
ההחלטה הדרמטית הובילה רבים ממתנגדי או ספקני החיסון לומר כי מדובר בראיה חותכת לכך שהחיסונים כנגד הקורונה אינם יעילים או מסוכנים, זאת למרות שהחברה עצמה מעולם לא טענה או הודתה בדברים שכאלה.
במקביל ידיעה אחרת שצפה לאחרונה ברשת מודיעה כי אזרחי המערב שקיבלו את החיסון של פייזר ומודרנה לא יורשו להיכנס לשטח סין, עוד על כך נעדכן בהמשך היום.